23 de abril de 2019
23.04.2019

Tot el que cal saber sobre Sant Jordi en un conte il·lustrat amb molt d'humor

Judit Frigola respon a més de setanta preguntes a través de dibuixos vius en un nou volum de «Els Supertafaners», de l'editorial Vox.

22.04.2019 | 19:36
L'autora amb el llibre

Coincidint amb Sant Jordi  són moltes les preguntes que genera la diada del llibre i de la rosa entre els més petits. Per donar resposta a totes aquestes inquietuds, s'acaba de publicar un llibre, Els Supertafaners ho volen saber tot sobre Sant Jordi, divertit i molt informatiu, amb il·lustracions plenes de vivacitat i humor de la dibuixant figuerenca Judit Frigola. Per Sant Jordi, l'autora serà a la parada de La Bookman Llibreria, a la Rambla, per dedicar el llibre a tots els seus lectors. El conte pertany a la col·lecció «Els Supertafaners», de l'editorial Vox.

Fins a 72 preguntes


Sant Jordi va néixer a Montblanc? És veritat que els dracs tenen l'alè pudent? Sant Jordi i la princesa es van casar? Només pots regalar una rosa si estàs enamorat? Si és una festa tan important, no hauria d'estar tot tancat com si fos Nadal?... Fins a 72 preguntes trobaran resposta en aquest llibre divertit i entretingut, sobre tot el que envolta la llegenda i la celebració de la diada del llibre i la rosa adreçat a nens a partir de 6 anys.

Frigola és la primera vegada que il·lustra un llibre dedicat a la figura de Sant Jordi, tot i que ja havia participat anteriorment en aquesta col·lecció, amb el títol Què mengem?, que es va publicar l'octubre passat, per donar resposta, en aquell cas a temes d'alimentació. Per Frigola és molt interessant poder col·laborar en aquest tipus de treballs perquè li permet il·lustrar coneixements al voltant de temàtiques diverses «aportant un toc d'humor» i amb un estil que identifica els seus treballs. Cada pregunta va acompanyada de la seva corresponent il·lustració. «A diferència dels altres volums, aquest sobre Sant Jordi té un format més gran, però l'estil que he fet servir és similar», assenyala.

Situacions divertides


En aquest nou volum, la il·lustradora dona suport a l'edició que ha anat a càrrec d'Emili López i els textos, de Roser Ruiz. Els dibuixos presenten Sant Jordi, el drac, la princesa i molts altres personatges en les situacions més inversemblants i divertides, amb colors vius que desperten la curiositat i la imaginació del lector.

Entre els treballs més recents de l'artista figuerenca destaca també la seva participació en un recull de tots els contes d'Oriol Junqueras als seus fills des de la presó. La revista Sapiens va publicar un primer tast dels relats per Nadal i va ser tan bona l'acollida que han reunit els trenta-set en aquest volum, il·lustrat per una trentena d'artistes de casa nostra, entre ells, Judit Frigola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook