« Aquí vivía yo és un conte sobre cases i llars, sobre el nen que un cop vam ser i que de vegades oblidem», explica l'autor altempordanès Dani Torrent. En aquest nou llibre il·lustrat, publicat per Edelvives, el lector apreciarà la diversitat de registres que empra el guanyador de l'últim Premi Junceda de Llibre d'adult de ficció per la seva obra El Santo.

L'obra parteix d'un sentiment íntim del mateix autor: «Jo vivia a Barcelona, quan als quatre anys ens vam traslladar a viure a l'Empordà i vaig tardar molt de temps en retrobar-me amb la que havia estat casa meva». Aquesta emoció personal es trasllada al conte Aquí vivía yo, a través de la història de Don Gregorio, un home que treballa en una immobiliària, mostrant pisos. En arribar a l'edifici que ha d'ensenyar, exclama sorprès: «¡Aquí vivía yo!» i busca delerosament un dibuix que va fer ell darrere de la porta de la seva habitació. Quan el troba, recorda que es va dibuixar a si mateix «mentre fa un viatge de redescoberta de la seva pròpia infantesa, ple de fantasia», explica Torrent.

El llibre combina dos estils de dibuix amb un aire naïf: «Un més estructurat, mesurat, pensat i amb colors plans i l'altre més informal». La lectura s'adreça al públic infantil tot i que el públic adult trobarà en aquesta obra una història sobre el pas del temps i les emocions de la infantesa que es perden i un dia retrobem. «De camí cap a casa, Don Gregorio pensa que no són els murs els que fan una llar i que ara la seva llar és el senyor Valentín». Aquella nit tots dos viuen grans aventures molt abans d'haver-se conegut».

Paral·lelament a aquest nou llibre il·lustrat, Dani Torrent acaba de publicar als Estats Units Goodnight Whispers, que presenta un estil de dibuix més suau i delicat, molt tendre, realitzat amb la tècnica de l'aquarel·la, per il·lustrar una història carregada també d'emocions positives.

Missatges positius

Il·lustració del llibre Goodnight Whispers

«Tu ets forta. Ets valenta. Ets tan increïblement bona. En una nit normal en una casa comuna, les paraules comuns d'un pare fan una cosa extraordinària. Ajaguda a dormir per aquestes afirmacions xiuxiuejades, la seva filla es converteix en una nena amant de la diversió, una adolescent segura i després una jove valenta» explica Torrent. Quan s'aventura en el món pel seu compte, les afectuoses afirmacions del seu pare, que ara es guarden en la memòria, la reforcen a través dels desafiaments de la vida. Goodnight Whispers és una història commovedora sobre l'amor d'un pare i el poder de l'afirmació, que ha tingut una excel·lent acollida entre el públic.

Torrent, que ha publicat nombrosos llibres a diferents països d'Europa, Corea i la Xina, aviat veurà publicat també als Estats Units Cuentos que nunca nos contaron.