Silent Disco a les 1200 hores, 16.00 hores i 18.00 hores pel centre de Figueres

Una Silent Disco consisteix en un grup de gent ballant la música que li arriba a través d'uns auriculars sense fils. Qui no té auriculars no sent res, de manera que l'efecte exterior és el d'un grup de sonats que ballen sense música. Les primeres silent discos es remunten a l'inici dels anys 90, però no és fins a començament del segle XXI que el fenomen es popularitza. Ara pel Festival Còmic de Figueres, i de forma itinerant pel centre de la ciutat, el públic en podrà gaudir, divendres i dissabte, en diferents sessions: a les 12 del migdia, a les 4 i a les 6 de la tarda.

L'australià Guru Dudu ens convida a deixar-nos portar pel ritme del silenci, per trencar amb tota idea preconcebuda, però, eleva el concepte de discoteca silenciosa a un nivell superior. Silent Disco Walking Tours són sessions itinerants de música comentades pel mateix guia; un recull de les cançons més rítmiques i populars dels anys 70, 80 i 90.

"Si vols riure de debò amb els comentaris i les improvisacions del guru, si vols moure el cos i trepitjar la ciutat a ritme de disco, funky o soul, apunta't a un tour. Literalment, un fart de riure" expliquen des del Festival. Inscripció prèvia obligatòria al web del festival. Amb sortida davant del Teatre Jardí, l'espectacle recorrerà a manera de caravana dansant pels ca­r­­­­­rers del centre de Figueres.

The Black Blues Brothers, divendres a les cinc de la tarda

The Black Blues Brothers

La programació del Festival proposa per aquest mateix divendres, The Black Blues Brothers amb l'espectacle Black Blues Brothers Show, divendres a les cinc de la tarda, a l'Espai Interfren - Plaça Catalunya

John Belushi i Dan Aykroyd s'han quintuplicat. Ara són Kevin, Michael, Norris, Dennis i Sylvester; la mateixa camisa blanca, les mateixes ulleres Rayban i bona part de les cançons del mític film dirigit per John Landis l'any 1980. A partir d'aquí, creativitat, potència i les més espectaculars acrobàcies. Circ contemporani i comèdia musical en perfecta fusió. Jazz, blues i un repertori vastíssim de disciplines circenses.

Els Black Blues Brothers provenen del Sarakasi Trust, una ONG de circ social amb seu a Nairobi que vetlla pel desenvolupament de les arts en directe al continent africà i per donar un horitzó professional a joves en situació de risc d'exclusió social. Fa cinc anys que van arribar a Europa per primer cop. Acumulen més de 500 representacions i tenen el reconeixement unànime de públic i crítica.

Compagnia Baccalà, a les 19.00 hores

A les set de la tarda de divendres, la proposta arriba de la mà del duet Compagnia Baccalà i l'espectacle Pss Pss. L'únic que no saben fer és parlar. El duet helvético-sicilià que formen Simone Fassari i Camilla Pessi despleguen en poc més d'una hora un ventall de recursos circenses i gestuals espaterrants. Les seves acrobàcies espectaculars i el seu humor exquisit van teixint un espectacle atemporal, poètic, surrealista, còmic i infinitament amable.

Hi ha espectadors que han definit «Pss Pss» com a perfecta barreja entre Charlie Chaplin i el Cirque du Soleil... Pot semblar una exageració, caldrà comprovar-ho. El que segur que no és exagerat són les més de 600 actuacions en més de 50 països i els 13 premis internacionals que aquest parell de brillants clowns contemporanis duen al sarró amb aquest espectacle.

Dalí Còmic amb Jair Domínguez, a les 21.00 hores

La cloenda de la jornada sera a les 9 del vespre, al teatre Jardí amb l'espectacle de Jair Domínguez. Dalí Còmic Això no és cap espectacle: és una conferència. Però quina conferència! L'espectacle és Dalí, la seva biografia, els seus happenings, les seves boutades. Tot explicat per Jair Domínguez; de provocador a provocador; de figuerenc a figuerenc. Una tria dels episodis més divertits de la vida del pintor, una passejada per l'immens univers d'anècdotes, happenings, astúcies i maquinacions que Salvador Dalí va anar creant al llarg de la seva vida. Començava a ser una anomalia que el Festival Còmic de Figueres no abordés d'una manera o altra la figura d'en Dalí. «Dalí Còmic» serà una vetllada per a la diversió, però també un exercici de memòria i un estímul. I un joc de química, és clar! Què passa si barregem Dalí amb un escriptor i periodista de la talla de Jair Domínguez? Explotarà? Una conferència genial, asseguren des del Festival. Espectacle de taquilla inversa.