Una quinzena de persones han participat en el taller de risoteràpia “Somrient cap a la salut” que Mari Luz Lurbe ha ofert aquest matí a les instal·lacions de l’Hospital de Figueres, dins la programació del 12è Festival Còmic de Figueres. És el primer cop que la Fundació Salut Empordà (FSE) col·labora en aquest esdeveniment i la resposta del públic ha estat molt positiva.

L’activitat s’ha fet conjuntament amb el Grup Iris, l’associació d’afectades de càncer de mama de l’Alt Empordà, per posar en valor l’important treball que realitza aquesta entitat i per normalitzar aquest tipus de càncer.

El taller s’ha fet de les 11 a les 13 h i ha tingut dues parts: una xerrada a la Sala d’Actes de l’hospital a càrrec de la directora assistencial de la FSE, Àngels Morales, la presidenta del Grup Iris, Lídia Albert, i de la mateixa Mari Luz Lurbe, que ha explicat la seva experiència com a diagnosticada de càncer de mama. Tot seguit, tothom qui ho ha volgut ha pogut sortir a la plaça pavimentada de la ronda Rector Arolas per a realitzar el taller de risoteràpia.

En la seva intervenció, la directora assistencial de la FSE ha explicat que “sabem que els serveis sanitaris només representen una petita part de la determinació de la salut de les persones. És per això que fa temps que s’aplica la risoteràpia, sobretot per combatre el dolor. I també hi ha experiències en oncologia pediàtrica”. Àngels Morales ha afegit que “des de la vessant sanitària, la risoteràpia és una psicoteràpia, que no substitueix el tractament convencional però hi ha múltiples publicacions científiques que parlen dels seus beneficis”.7 anys de risoteràpia

Fa 7 anys que el Festival Còmic programa aquesta activitat de risoteràpia, però és el primer cop que es duu a terme a l’Hospital de Figueres.

Una de les premisses del festival és programar actes en diferents emplaçaments de la ciutat, des del Teatre Municipal El Jardí fins al Castell de Sant Ferran, passant per la Sala La Cate, el Teatre del Bon Pastor o l’Espai Interfren-Citroën de la plaça Catalunya. I és amb aquesta voluntat d’obrir espais a la ciutadania que aquest 2019 s’ha incorporat l’Hospital de Figueres com a nou escenari.

La dotzena edició del Festival Còmic de Figueres se celebrarà fins al 21 d’abril, demà diumenge, a la capital de l’Alt Empordà. Trobareu més informació a la pàgina web oficial de l’esdeveniment: www.festivalcomic.cat/2019.