Després d'una gran Gala Inaugural i una primera jornada plena de ritme, el Festival Còmic de Figueres segueix el seu periple aquest dissabte i ho fa amb noves propostes per a tots els públics.

Xerrada-taller de risoteràpia amb Mari-Luz Lurbe a l'Hospital Comarcal. A les 11 hores. Gratuït. 2 hores.

Xerrada-taller de risoteràpia amb Mari-Luz Lurbe a l'Hospital Comarcal. A les 11 hores. Gratuït. 2 hores.

Farà set edicions que els tallers de risoteràpia formen part de la programació del Festival Còmic; cada any en un emplaçament diferent regalant somriures i consells per a una vida més feliç: Institut Muntaner, Parc-Bosc, Rambla, Castell de Sant Ferran, Rally Sud, Horta de l'Hospital, Poblenou, Marca de l'Ham. Aquest 2019, Hospital de Figueres.

Quin millor camí cap a la salut que el camí de la rialla! Per a posar en valor l'important treball que realitza el Grup Iris (associació d'empordaneses afectades de càncer de mama), per a contribuir a normalitzar davant la societat aquest procés que travessen tantes persones... teràpia del riure en un dels àmbits més escaients. Xerrada i sessió pràctica optativa. Sempre és bon moment per començar a somriure.

Silent Disco Walking Tour. Guru Duru. Des de la plaça Josep Pla. A les 12, 16 i 18 hores. Gratuït.

Silent Disco Walking Tour. Guru Duru. Des de la plaça Josep Pla. A les 12, 16 i 18 hores. Gratuït.

Una "Silent Disco» consisteix en un grup de gent ballant la música que li arriba a través d'uns auriculars sense fils. Qui no té auriculars no sent res, de manera que l'efecte exterior és el d'un grup de sonats que ballen sense música. Les primeres "silent discos" es remunten a l'inici dels anys 90, però no és fins a començament del segle XXI que el fenomen comença a popularitzar-se.

En Guru Dudu, però, eleva el concepte de discoteca silenciosa a un nivell superior. Els Silent Disco Walking Tours són sessions itinerants de música comentades pel propi guia; un recull de les cançons més rítmiques i populars dels anys 70, 80 i 90. Si vols riure de debò amb els comentaris i les improvisacions del gurú, si vols moure el cos i trepitjar la ciutat a ritme de disco, funky o soul, apunta't a un tour. Literalment, un fart de riure. Inscripció prèvia obligatòria al web del festival.

Impro Barcelona. Espai Citroen-Interfren. Plaça Catalunya. 17 hores. Gratuït.

Impro Barcelona. Espai Citroen-Interfren. Plaça Catalunya. 17 hores. Gratuït.

Has sentit molt a parlar de la improvisació teatral però encara no has vist mai un espectacle sencer d'aquest tipus? Estàs de sort! El Festival Còmic de Figueres et convida a descobrir Impro Barcelona, una companyia sense guió, sense escenografia i sense vergonya. De franc a l'Espai Interfren. Al·lucinaràs amb els recursos interpretatius, la rapidesa mental i el bon humor de tota aquesta colla de poca-soltes.

Beatriu Castelló, Mònica Ballesteros, Mireia Scatti i Miquel Simó, membres honorífics de Société Improvisée conviden el públic assistent a passar una tarda única. En aquest club selecte no es juga pas al backgammon o als escacs, ni a la botifarra. El repte és crear les històries més increïbles i més divertides a partir de les frases que escriuen els espectadors.

Clownppelia. Capa i Espasa. Sala La Cate. 21 hores. 18 euros.

Clownppelia. Capa i Espasa. Sala La Cate. 21 hores. 18 euros.

«Clownppelia» és una lluminosa i tendra comèdia romàntica de ciència-ficció, un espectacle d'humor gestual on el clown i la dansa s'uneixen per a crear una peça única. Narra les aventures i desventures amoroses de Dodó i la ballarina barbuda del circ. Estíbaliz Barroso ha estat solista i primera ballarina d'algunes de les companyies més importants de l'Estat espanyol, ha treballat amb directors de la talla de Robert Wilson, Rafael Amargo i molts d'altres.

L'actor figuerenc Àngel Amieva torna a casa. El Festival Còmic de Figueres acull ara l'estrena d'aquesta nova aventura escènica seva. És campió mundial de Kung-Fú, qualsevol li diu que no. Duu més de 30 anys creant, dirigint i produint espectacles, ha estat clown resident dels circs suïssos Salto Natale i Ohlala, ha treballat amb el prestigiós mag Criss Angel, ha pedalat el món en bicicleta oferint bon humor als més desafavorits.