La setena edició del Festival ÍTACA, Cultura i Acció es posa en marxa aquest dissabte amb una nit de concerts a l’Escala que inclou les actuacions de Zoo, Lágrimas de Sangre i Suu i una sessió Flaixbac amb Carles Pérez. Els concerts, que s’iniciaran a les nou del vespre i s’allargaran fins a les quatre de la matinada, tindran lloc a la zona de barraques del municipi, situada a l'aparcament de l'Avinguda Francesc Macià. L’àrea de concerts inclourà una zona de food trucks. El bon ritme de venda d’entrades fa preveure un ple total en el primer concert d’aquesta setena edició del festival.

La banda valenciana Zoo, un dels caps de cartell, oferirà un dels darrers concerts programats a les comarques gironines en el seu fi de gira, després d’haver anunciat que durant el 2020 no pujaran als escenaris. En cinc anys, el grup s’ha consolidat com una de les bandes de referència de casa nostra amb una combinació explosiva sobre els escenaris de rap, tecno, breakbeat, reggaeton, rock i un munt més d’etiquetes que han definit una sonoritat pròpia aclamada per públic i crítica. Panxu, Arnau, Marco Úbeda, Hèctor Galan i Natxo Císcar són els components d’aquesta formació que enguany tancarà la seva exitosa gira de presentació del seu disc Raval (Propaganda pel fet!), un àlbum carregat d’energia, bona música i compromís social.

Lágrimas de Sangre (LDS), l’altra cap de cartell, arriba al festival ÍTACA per presentar el seu nou àlbum publicat aquest mes de febrer. Vertigo és el títol del nou treball d’aquesta banda de rap combatiu que beu d'estils més enllà del Hip-Hop, com ara el Rock o el Reggae. La formació del Maresme s’ha consolidat en poc més de cinc anys com una de les bandes de rap de referència del nostre país. El grup està format per cinc components: Neidos, Microbio i Still Ill a les veus, Acid Lemon com a productor i dj, i Rama-Lama a la guitarra. Durant la nit de concerts a l’Escala, els espectadors descobriran en directe les noves cançons de LDS i tornaran a escoltar alguns dels seus grans clàssics com Voy a celebrarlo o Buen viaje.

Suu, una de les promeses catalanes més seguides i escoltades de l’actualitat, completa el cartell de la primera nit de concerts del Festival ÍTACA a l’Escala. Després de triomfar a les xarxes socials a través del seu canal de Youtube i d’Instagram, on ja acumula milers de seguidors, per petició popular arriba el seu esperadíssim primer disc, Natural (Halley Records, 2018). L’èxit assolit a través dels seus canals s’explica per la seva naturalitat, pel seu particular timbre de veu i pel seu do innat per a la composició, virtuts que l’han dut a publicar un disc sense filtres a on estils com el pop, el reggae, l’ska, el calypso o la rumba es barregen amb una força i amb una personalitat inimitables.

Els components de Lágrimas de Sangre.

Una sessió de FlaixBac amb el locutor i DJ Carles Pérez allargarà la festa fins a la matinada. Com a locutor, fa deu anys que condueix el programa despertador de Flaixbac: El Mati? i La Mare Que El Va Parir, fet que l’ha convertit en una de les peces clau de l’emissora i el li?der del Vaparir Tour. La seva inquietud i passio? per la mu?sica l’han portat a produir temes d’e?xit com On My Body o remixes exclusius juntament amb Jordi Ve?liz, amb qui ha compartit gran part dels seus 15 anys com a DJ.

Gràcies a l’acord entre la productora gironina Link Produccions i l’Ajuntament de l’Escala, ÍTACA desembarca per primer cop en un municipi de l’Alt Empordà. El festival, fins ara, s’havia celebrat sempre a localitats del Baix Empordà. Amb aquest nou escenari, el festival inicia una línia estratègica per ampliar el seu radi d’acció a tot l’Empordà.

Tres mesos de música a l’Empordà

ÍTACA manté en aquesta setena edició el creixement sostingut dels últims anys per consolidar-se com un dels principals festivals d’estiu a la Costa Brava. El festival creix enguany en dates, ja que avança el seu inici al 20 d’abril i s’allarga fins el 7 de juliol; creix en nombre de concerts amb prop d’una trentena d’actuacions, i creix en nombre de poblacions on programa activtats.

ÍTACA manté la seva aposta de programar concerts multitudinaris i actuacions de petit format en alguns dels espais més bonics de la Costa Brava. En la seva línia de consolidació, el festival presenta enguany el millor cartell de la seva història amb una combinació d’artistes i bandes consolidades i de propostes emergents, del panorama nacional i espanyol. En destaca les nits de concerts a l'Escala i també les nits de l'Estartit els dies 22 i 23 de juny -amb Els Catarres, Oques Grasses, Berri Txarrak, Iseo & Dodosound, Doctor Prats, Roba Estesa, Lildami, Pupil·les, Serial Killerz i Vandal-.

Diego El Cigala, Albert Pla, Pegasus, Marc Parrot, Pavvla, Judit Nedderman, Guillem Roma, Núria Graham o Clara Peya, entre altres, completen el cartell d'aquesta edició del festival. Les entrades del festival ÍTACA estan disponibles al web www.itacacultura.cat

Bon ritme en la venda d’entrades

La majoria de concerts i activitats del festival registren un molt bon ritme en la venda d’entrades, molt superior a les edicions anteriors, especialment la doble nit de concerts de Sant Joan. De fet, el festival està oferint els últims abonaments de dos dies més càmping ja que només queden el 20% de les places d’aquesta oferta combinada.

El festival també ha anunciat dues noves sessions del concert que Marc Parrot oferirà a la Ciutat Ibèrica d’Ullastret i que tindran lloc el 6 de juliol, després que les entrades per a l’actuació del dia 5 estiguin pràcticament exhaurides. Finalment, cal destacar també l’alt nivell d’ocupació dels concerts d’Albert Pla i de Diego El Cigala.