Maçanet de Cabrenys és un poble actiu i que fa honor al seu lema de la Vall Infinita. Per aquesta Setmana Santa, l'Ajuntament i les entitats del poble han organitzat diverses activitats de lleure i culturals que començaran divendres a la tarda amb un torneig popular de futbol pista a les instal·lacions de la piscina. L'associació juvenil El Catau també és darrere de la Festa de la Santa Birra, que en la seva cinquena edició preveu començar a mitjanit amb el ja tradicional concurs de beure cervesa amb música d'acompanyament. Com sempre, els organitzadors preveuen "alegria i diversió" amb l'experiència que acumulen amb moltes altres activitats en el seu calaix, com el popular Sarau del Catau, el Maçabars o la recent jornada feminista.

Per dissabte, la jornada comença amb una excursió oberta a tothom fins al dolmen de Can Llaona. El Centre Excursionista Maçanetenc convoca els participants a l'aparcament del Pont per a sortir a dos quarts de nou del matí. Es recomana calçat adequat i anar preparats per si caigués algun ruixat primaveral.

Entre les deu del matí i primera hora del vespre, els carrers del nucli antic seran l'escenari de la Fira d'Artesania, amb una vintena de parades de tota mena. A migdia, els alumnes de l'escola Les Salines cantaran caramelles a peu de carrer. Un fet de tradició popular que estava molt arrelat a Maçanet anys enrere.

Diumenge, com a preludi de Sant Jordi, l'Oficina de Turisme acollirà la presentació del llibre sobre el polític empordanès Rafel Ramis (1880-1936), amb la presència del seu autor, l'economista, escriptor i exalcalde de Figueres, JoanArmangué. L'acompanyarà l'historiador i regidor rosinc Joan Plana. L'acte començarà a les sis de la tarda.

Totes aquestes activitats tenen com a complement una invitació de l'Ajuntament que presideix l'alcaldessa Mercè Bosch per aprofitar-les com a excusa per a visitar Maçanet de Cabrenys i tota la seva oferta de lleure, gastronomia i patrimoni.