Emocions, música i pintura van desplegar-se dissabte passat de la mà de l'artista establerta a Llançà Laia Bedós (Blanes, 1975) en la inauguració de l'exposició, Pintura i emoció: felicitat/dolor, dissabte passat al Museu de l'Aquarel·la. Amb un petit concert a càrrec de Fina Bonet, violí, i Toni Mallol,viola, l'artista va fer una demostració de pintura en directe per transmetre al públic l'essència del seu treball. «La gent va gaudir de l'acte, m'ho va agrair molt», destaca Bedós, satisfeta d'exposar per primer cop a Llançà.

La mostra, que romandrà oberta fins al 2 de juny, aplega obres recents de l'artista, reflexions sobre la felicitat però també sobre el dolor. L'artista treballa perquè els quadres facin feliç la gent i presenta obres molt vives, de colors, realitzades els darrers cinc anys: «Amb la meva pintura busco expressar color i vida, això és la felicitat per a mi». La mostra inclou quadres de la sèrie La màquina de la felicitat i d'altres que parlen de dolor o que busquen la calma. La inauguració va omplir el Museu a vessar de gent.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Laia Bedós és molt conscient del paper que juga l'Empordà dins la seva obra, on expressa idees i emocions d'una infància marcada pel paisatge empordanès. La seva obra reflecteix el pes de l'herència familiar, a través del seu avi, Jano Bonaterra, que era arquitecte i aquarel·lista, i del seu besavi, Josep Bonaterra Gras, pintor.

A part de l'exposició de Llançà, l'artista fa dos tallers aquest dissabte al Museu de l'Aquarel·la: l'activitat familiar El Monstre dels Petons, a les onze del matí, i el taller per a adults Jocs i Expressió, a les cinc de la tarda. El primer gira al voltant del llibre El monstre dels petons, que va il·lustrar i escriure amb Cristina Fernández, i el segon, encarat al públic adult, consisteix en l'expressió a través de la pintura i el joc. El 24 de maig també fa un taller familiar a la Biblioteca de Roses.