16 de abril de 2019
16.04.2019

Un conte d'Eva Serra posa ritme al futbol per promoure la igualtat

Les il·lustracions que acompanyen el text són d'Abdon Jordà

15.04.2019 | 19:33
L'autora Eva Serra

Futbol i ball són dos esports que aparentment no tenen cap relació entre ells, però l'Arnau ha trobat un lligam molt interessant. Ell és el protagonista del nou conte d'Eva Serra, L'Arnau posa ritme al futbol!, que aconsegueix unir dos mons ben diferents i aconsegueix que ballarins, futbolistes i entrenadors treballin conjuntament. «Sovint caiem erròniament en prejudicis, i molta gent pensa que ballar és una activitat adreçada a les nenes i que el futbol és per als nens, però els protagonistes d'aquesta història volen demostrar a tothom que estan equivocats, les nenes poden jugar a futbol i els nens són capaços de ballar molt bé», explica l'autora. Les il·lustracions que acompanyen el text són d'Abdon Jordà.

Eva Serra és mestra d'educació primària i llicenciada en Psicopedagogia. També és jutge de competicions de ball esportiu i professora de ball. El seu fill l'Arnau, de set anys, també balla i competeix des de fa un any: «El llibre és un petit homenatge al meu fill, que també és molt culer, i demostra que tot l'esforç té la seva recompensa». El conte s'adreça a nens a partir de set anys i a alumnes de primària per treballar valors com la igualtat a través de l'esport, a l'aula. Serra també és autora del llibre Ballar malgrat els obstacles, on mostrava com les discapacitats no són un impediment a l'hora de practicar esport i ballar, a través de les experiències de quatre nens, amb ceguesa, sordesa, cadira de rodes i síndrome de Down . Tots dos contes es poden trobar a les biblioteques de Catalunya i en algunes escoles: «És una eina molt útil per al professorat». Serra també és autora de l'únic llibre escrit actualment sobre la història del ball esportiu a Catalunya, Els balls de saló al nostre país, publicat el 2014.

Des del 2009, Serra és membre del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Ball Esportiu i responsable de Ball Adaptat, organitzant tota mena de cursos de formació permanent dirigida als tècnics. Fa classes de balls de festa major i de competició a la seva escola de ball, Aprenem, de Figueres, on ja es troba el llibre que també es pot comprar per Amazon.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook