Josep Comellas Planas fou, durant 25 anys, secretari de l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós, a principi dels anys 50. Fou també el pare d'una de les principals personalitats creatives del poble, el violinista Gonçal Comellas Fàbrega (1945). Ara, coincidint amb la Festa de Pasqua, l'Ajuntament ha volgut recordar-lo promovent un reconeixement, aquest diumenge, a la plaça Pous i Pagès.

El regidor de Festes, Juli Quesada, explica que l'homenatge respon a agrair «la tasca que va fer sempre ajudant la gent del poble». Josep Comellas fa anys que és mort, però qui encara viu és la seva dona, amb 103 anys, i que és la veïna de més edat d'Avinyonet. La petjada de la família encara és present al poble on encara mantenen la casa familiar.

La Festa de Pasqua, però, començarà aquest dissabte amb un reguitzell d'activitats esportives. Són propostes noves, com explica Quesada. «Hem volgut programar un dia més de festa i dedicar-lo a l'esport viscut de forma més lúdica, creiem que és una manera que la gent participi», afegeix. Així, a les 4 de la tarda es farà una melé de petanca, obert a tothom, i dues hores més tard, un partit de futbol de casats/des contra solters/es. Es tancarà la vetllada amb un pica-pica i una botifarrada amenitzada amb música.

Diumenge seguirà la festa amb una mica més d'esport de la mà de la Marxa de Pasqua 'Ruta de les Pedres'. Quesada assegura que aquesta ruta per la zona de la Garriga sempre té molt d'èxit. A més, sempre inclou una sorpresa final en forma d'esmorzar popular. El dia també inclourà l'actuació del grup Julay's a les 10 de la nit. L'endemà, coincidint amb l'Aplec de Santa Eugènia, es farà l'homenatge a la gent gran. Serà a la Societat i hi haurà dinar i ball.