El mes de març passat, la flautista gironina Marta Torres quedava segona en el concurs de vent impulsat, per primer cop, per Joventuts Musicals Espanya. Al seu costat, la companya inseparable, la pianista Misaki Pascual amb qui des de fa un any i mig van crear el duet Marta & Misaki. Part del repertori exquisit que els portà l'èxit es podrà escoltar aquest divendres a les 9 del vespre, als Caputxins de Figueres, dins el cicle coordinat per Joventuts Musicals de Figueres.

Les dues joves es van conèixer al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona on, fruit d'un curs de màster, van formar un grup de cambra. «Sabia que la Misaki tocava molt bé i m'interessava tocar amb ella perquè tenia ganes de fer concursos i buscar concerts», reconeix Torres. Amb el flautista i professor Christian Farroni van passar-se el curs preparant repertori, de diferents èpoques i estils, que els va portar a presentar-se a diferents concursos, com aquest darrer a Madrid on van ser seleccionades entre uns seixanta aspirants. En una de les fases, Torres va interpretar 'Mångata', una peça «molt virtuosa i preciosa» composta pel flautista Francisco López per a flauta travessera i, ja juntes, el primer moviment de la sonata de flauta i piano de Prokofiev. A la final van tocar Chant de Linos, d'André Jolivet, i una sonata de Paul Hindemith.

El segon premi els permet ara accedir a dues gires de concerts pel país, quelcom que elles valoren molt perquè els permet apropar-se al públic. «Que confiïn en nosaltres i que la gent vulgui venir a escoltar-nos és més important que rebre un premi monetari», confirma Torres. Allò que uneix les dues artistes, diu, «és l'amistat que ha nascut des de la música». Seguiran, assegura, participant en concursos i integrant nous compositors al repertori.

Repertori equilibrat i variat

Repertori equilibrat i variat

Algunes de les peces interpretades a Madrid també es podran escoltar a Figueres. S'hi afegiran una sonata de Bach «que creiem que entrarà molt bé al públic» i la sonata 'Arpeggione' de Schubert, una obra de la qual només interpretaran el primer moviment. També, un solo de piano de Debussy. «Hem intentat fer un repertori bastant equilibrat i variat», diu Torres. Aquest concert als Caputxins no serà l'únic a la comarca. A l'estiu també actuaran a Peralada.