11 de abril de 2019
11.04.2019
Peralada

El Campus Peralada 2019 creix en oferta i s'obre a estudiants de Perpinyà

En tres anys ja hi han accedit 800 joves i enguany es preveu que hi participin uns 350 més

11.04.2019 | 14:17
Oriol Aguilà, Isabel Suqué i Marco Mezquida

El Campus Peralada és «una clara aposta del Festival pels joves del territori». Així ho ha afirmat la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suquè, durant la presentació, aquest dijous a la biblioteca del Castell de Peralada, de la proposta que enguany arriba a la seva quarta edició. Un any que el Campus Peralada creix en oferta amb una dotzena d'activitats, entre xerrades i assistència a assajos amb els artistes, concretament, el ballet del Teatre Marinski, Marco Mezquida, el Ballet Nacional Sodre, Ouka Leele, Acosta Danza, Igor Yebra, Blanca Li i Paco Azorín. També enguany s'obre a estudiants de centres de Perpinyà. En aquest sentit, en els tres anys que s'ha fet el Campus hi han participat uns 800 estudiants de diferents escoles i centres de dansa i música i enguany se n'esperen uns 350. Aquests tindran la sort de veure d'a prop a alguns dels artistes que actuaran al Festival.

Una de les novetats d'aquesta edició és l'obertura a altres camps de treball, no tant sols els de composició. Es tracta, així, d'obrir les portes dels tallers de creació de l'escenografia de les òperes de producció pròpia i de difondre els secrets de les professionals del maquillatge i perruqueria. El director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà, ha comentat que «el Campus és un projecte col·lectiu que serveix per forjar personalitats artístiques i consolidar futures carreres de joves del territori».

Durant l'acte de presentació del Campus s'ha donat a conèixer també l'artista resident del Festival, Marco Mezquida, qui també actuarà dins el Festival. Segons ha explicat l'artista, ell vol compartir amb els joves participants «el meu procés de vital i com he fet realitat el meu somni de tocar la meva música davant de públics de tot el món». «Cada dia és una entrega» i cal «fe, entrega, constància i resistència» per mantenir-se.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook