La revolta de les urnes de Dolors Gibert i Carles B. Gorbs es va presentar oficialment l'any passat a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent. Aquest documental fotogràfic i escrit, en forma d'exposició, ha iniciat un recorregut cap a diverses ciutats europees com Perpinyà (a la Sala-Palau Maylli, com exposició alternativa a Visa pour l'Image), Brussel·les (Parlament Flamenc), Liège (Galerie d’Art ClairObscur)...

Ara arriba a Cadaqués, s'inaugura aquest dissabte 13 d'abril a la sala d'exposicions de la Societat l'Amistat (Casino) i es podrà visitar fins el 4 de maig.

La revolta de les urnes

El reportatge complet consta de més de 80.000 fotografies, documentades i arxivades cronològicament, de les quals es triaran una vuitantena en cada exposició, a més de material audiovisual divers (uns 30 vídeos del 20S, 1r d’octubre, entrevistes, vídeos inèdits de «l'operació urnes», plafons informatius, així com també diferents elements iconogràfics que ja s'han incorporat com a reivindicació de la llibertat i el dret d'autodeterminació de Catalunya, como ara urnes d'Arenys de Munt i de l'1 d’Octubre, llaços grocs, cartells, etc. La revolta de les urnes és, doncs, un reportatge documental que té per objectiu apropar i donar a conèixer el conflicte que viu Catalunya envers l'Estat espanyol.

Un conflicte polític que ha esdevingut amb l'empresonament i exili de polítics/ques, cantants, activistes... En aquest sentit, aquest reportatge documental s'ha fet amb la intenció de ser exposat en qualsevol ciutat europea i d’arreu del món (universitats, centres cívics i socials, fundacions, ajuntaments, parlaments, sindicats, instituts...) per fer pedagogia i informar d’aquest conflicte i, així, internacionalitzar-lo fins on sigui possible.