El Museu de l'Empordà de Figueres no vol deixar passar el Dia Internacional de l'Art sense celebrar-ho. Així, entre divendres i dissabte, programa diferents propostes entre les quals destaca una conversa per recordar la vida i l'obra de l'artista Joan Paradís. Serà dissabte a les 12 del migdia i hi participaran la periodista Montse Frisach, i els artistes Daniel Lleixà, Josep Ministral i Blanca Reig, tots amics de Paradís.

Divendres, a les 7 de la tarda, també organitzen una perfomance amb Mar Serinyà, en col·laboració amb La Muga Caula, i un diàleg amb l'obra El retorn de Fina Miralles. Completa l'oferta, dissabte a les 5 de la tarda, un itinerari guiat per tres museus de Figueres a l'entorn de la infantesa i joventut de Dalí i la seva germana.

Per la seva banda, la galeria Ventós ha ajornat l'acte que també tenia programat i dedicat a Joan Paradís aquest diumenge. Es tractava de la taula rodona "Joan Paradís i Puig, creació i vida". «Ja que dissabte dia 13 l'Ajuntament i el Museu de l'Empordà també han previst fer-li un altre homenatge, considerem que la nostra iniciativa és millor ajornar-la temporalment per tal que ambues puguin dignificar millor la memòria de Joan Paradís i la seva obra», explica la galerista Lola Ventós. Aquest acte, on s'havia convidat els historiadors Enric Pujol i Alfons Romero; l'exdirectora del Museu de l'Empordà, Alícia Viñas; els historiadors de l'art Eudald Camps i Mariona Seguranyes i la mateixa galerista Lola Ventós, s'unia el cicle «Una setmana. Una obra. Un artista» i el Dia Internacional de l'Art. De fet, l'espai d'art exhibeix Retrato del Yo (1961), una obra de Joan Paradís.