Aquesta Setmana Santa es podrà visitar l'Ecomuseu-Farinera amb una visita guiada diferent: Enfarina't, visita que permetrà a més fer una degustació de productes de proximitat.

La visita portarà al visitant per la fàbrica, on podrà contemplar el complex de màquines que transformen el blat en farina, i acabarà amb una degustació de Pa de la Tramuntana i cervesa Rufa de blat. L'ecomuseu vol apropar al públic turista el v(b)ell patrimoni fariner de la vila i donar a conèixer dos productes alimentaris elaborats a partir de blats cultivats en el territori més pròxim del museu, un entorn únic, privilegiat, com és el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

La visita està prevista pel dijous 18 d'abril a les 12h i pel dissabte 20 d'abril a les 16.30h, prèvia reserva al tel. 972 25 05 12. El primer dia es farà en català i en anglès i el segon en castellà i francès. El preu és de 5€ per adults i 2,5€ per nens.

Una altre forma de visitar el museu serà amb la visita guiada que es promou des de Turisme de Castelló d'Empúries: Castelló d'Empúries, 3 museus. Activitat que permetrà visitar la Basílica de Santa Maria, l'Ecomuseu-Farinera i el Museu d'Història Medieval Cúria-Presó. Cal reservar al telf. 972 450 583 o 688 33 10 94. El preu és de 5€ per persona.

Durant aquests dies festius de Setmana Santa els visitants també podran gaudir de l'exposició temporal: Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència. L'exposició repassa l'evolució del concepte de gastronomia des de la cuina casolana fins a la dels restaurants a través de receptaris, llibres de cuina i revistes culinàries dels anys 30 i 40. L'entrada és gratuïta.

I el diumenge es celebrarà una jornada de portes obertes, en motiu del Dia Internacional de la Creativitat i la Innovació. Una jornada que s'inclou en el marc del programa "12 mesos, 12 dies" que ha engegat l'ecomuseu partint de dues premisses bàsiques: els museus conserven un patrimoni col·lectiu que pertany als ciutadans; i els museus han de ser instruments per a l'educació i millora de la societat, i per tant han de poder arribar a tots els segments de la població d'acord amb el principi d'equitat.