La colla castellera Els Vailets de l'Empordà van celebrar aquest diumenge passat, amb intensitat i gaudint d'un bon temps, el sisè aniversari del seu bateig. Ho van fer a la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries, acompanyats de tres colles amigues: la colla castellera de les Gavarres, la Jove de l'Hospitalet i la colla castellera de l'Alt Maresme. Les quatre formacions castelleres van estar acompanyades en tot moment pels Amics de Llers, els GraLlers, amb el seu determinant toc de gralla.

La festa castellera es va iniciar de bon matí amb una cercavila que va portar els components de les colles fins a la plaça de la Basílica. La diada festiva es va iniciar amb una ronda conjunta de pilars de 4. Els castellonins obrien la primera ronda amb una torre de 6 «ben treballada i amb una mainada valenta», segons apuntava la colla local, tot afegint que es tractava d'un bon inici de diada, «però calia continuar la feina».

La segona ronda esperava els blau cel amb el 4 de 6 amb molta força a la pinya i el tronc. La sort, però, no va acompanyar els Vailets de l'Empordà, ja que no van poder descarregar el 3 de 6 amb agulla que portaven en tercera ronda. «Malgrat haver-lo assajat molts dies, es va quedar en intents desmuntats», sentenciaren.

Per la seva part, la colla Jove de l'Hospitalet va aconseguir descarregar 3 pilars de 4 a cada ronda a causa d'alguna baixa de darrera hora que els va impedir portar els castells que acostumen a descarregar. A l'altre costat, la colla de l'Alt Maresme va començar la seva intervenció amb un 3 de 6 seguit d'un 3 de 6 amb agulla i acabant amb una torre de 6. Finalment, els castellers de les Gavarres van aconseguir descarregar dos pilars de 4.

Dinar de germanor

Dinar de germanor

Les quatre colles protagonistes van tancar aquesta sisena diada d'aniversari aixecant un castell de germanor i pilars de mainada com a última ronda abans de dinar tots plegats a la Sala Polivalent de Castelló d'Empúries.

Aquesta ha estat una trobada d'exhibició que coincideix amb el principi de temporada castellera. Els Vailets és una entitat molt dinàmica, que mou molta gent i ara tenen davant seu tot un any de reptes.