La Fundació Salut Empordà participa per primer cop en el Festival Còmic de Figueres, que enguany arriba a la dotzena edició. Concretament, és l'escenari del taller de risoteràpia "Somrient cap a la salut" que, des de fa 7 anys, forma part de la programació del festival. L'activitat va a càrrec de Mari Luz Lurbe i en aquesta ocasió també compte amb la col·laboració del Grup Iris, per posar en valor l'important treball que realitza aquesta associació i per normalitzar el càncer de mama.

Una de les premisses del festival és programar actes en diferents emplaçaments de Figueres, des del Teatre Municipal El Jardí fins al Castell de Sant Ferran, passant per la Sala La Cate, el Teatre del Bon Pastor o l'Espai Interfren-Citroën de la plaça Catalunya. I és amb aquesta voluntat d'obrir espais a la ciutadania, que aquest 2019 s'incorpora l'Hospital de Figueres com a nou escenari.

El taller és gratuït i es farà el dissabte 20 d'abril d'11 a 13 h del matí i tindrà dues parts: una xerrada a càrrec de representants de la Fundació Salut Empordà i el Grup Iris a la Sala d'Actes de l'hospital, i el taller optatiu, que si el temps ho permet, es farà a la plaça pavimentada de la Ronda Rector Arolas.

12 anys de Festival Còmic

La dotzena edició del Festival Còmic de Figueres se celebra del 17 al 21 d'abril a la capital de l'Alt Empordà. Programa espectacles i activitats de qualitat per a tots els públics, amb l'objectiu de reivindicar el riure com una via d'alliberament necessària de la societat en què vivim. I aglutina des de conferències sobre Dalí, a espectacles de clown, acrobàtics o tallers diversos.

Compta amb artistes vinguts de diferents països, com Kènia, Bèlgica, Argentina o Nova Zelanda. Pel que fa a la representació catalana, anirà a càrrec de Jair Domínguez, Judit Martín, Bruno Oro i el Mag Lari.