La Refira del Port de la Selva se celebra aquest cap de setmana donant pas a una nova fórmula de de la Fira de l'Espàrrec, que arriba a la seva onzena edició aquest dissabte 6 i diumenge 7 d'abril: «Hem repensat el model de Fira, fent-la créixer en continguts, activitats i temps, omplint el primer cap de setmana d'abril», expliquen els organitzadors.

Una de les principals novetats del programa és l'organització de la 1a Ruta de Tapes amb espàrrec de bosc, que arrenca amb un èxit avalat per la participació d'una quinzena d'establiments i restaurants del municipi: Cal Mariner, 50 Nusos, La Tina, Monterrey, Cafè del Pòsit, Vent del Nord + Vins del Port, Ca la Paquita, El Pescador, Ca l'Herminda, L'Àncora, Can Pepitu, Racó del Mar, L'Art de Port d'en Reig, Bar Gus i Club Nàutic.

El primer dia de la Fira, dissabte 6, a la tarda es trauran les botigues al carrer, un carrer que s'animarà amb animació infantil pels carrers del poble i activitats culturals. A les cinc de la tarda hi haurà l'obertura de l'exposició Nanses i pescadors, sobre cistelleria de mar que es podrà visitar fins a l'11 de setembre al carrer Major, 19.

Al vespre el públic podrà descobrir a partir de les set de la tarda les propostes que els establiments han creat per participar en la primera ruta gastronòmica amb l'espàrrec de bosc com a principal protagonista. En acabar la nit, als jardins de l'esglèsia, el públic podrà descobrir un espai molt especial on gaudir d'un concert de música tranquil·la i una copa amb els amics.

L'endemà diumenge, l'11a Fira de l'Espàrrec de bosc torna a la seva ubicació original, al carrer Mar i al passeig del Mil·lenari. La Fira arrenca en plena temporada d'espàrrecs, ingredient que protagonitzarà un gran assortiment de tastets elaborats amb productes naturals i amb espàrrecs de bosc, que són un dels principals atractius de la jornada.

Havaneres com a cloenda

Els tastets es completaran amb l'oferta de les parades on es podrà trobar una gran varietat de productes artesanals. Per seguir gaudint de la programació al llarg de la tarda, s'han previst més activitats: un espectacle d'animació per als petits amb Pep Puigdemont i l'espectacle Ballaruga i pessigolles, un passeig amb els gegants Baldiri i Neus del Port de la Selva i per tancar un cap de setmana ple de sensacions la cloenda anirà a càrrec del grup d'havaneres Mar d'Amunt, que actuaran per al públic mentre es pot degustar el cremat del Cap de Creus.