L’Ajuntament de Figueres i Aigües de Vilajuïga SA, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la producció i difusió de l'exposició temporal "El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli", que el Museu de l'Empordà obrirà al públic el proper 27 d'abril coincidint amb les Fires i Festes de la Santa Creu i que es podrà veure fins al 15 de setembre.

Aigües de Vilajuïga s'ha compromès a fer una aportació de 100.000 euros que es dedicaran a la producció de l'exposició, a l'edició d'una publicació i a la realització d'una jornada professional al voltant de l'alimentació i la gastronomia, en la qual hi participaran, entre altres, Ferran Adrià i Carme Ruscalleda.

L'exposició, comissariada per Josep Algans, Manel Grávalos i Francesc Guillamet, presentarà 50 anys d'història de Figueres i la comarca de l'Alt Empordà a través de l'evolució dels establiments dedicats a la restauració i a la relació que artistes i intel·lectuals van tenir amb hotels, fondes i restaurants. Un exemple d'això podrien ser Salvador Dalí i l'Hotel Duran, Josep Pla i l'Hotel Empordà o Richard Hamilton i el restaurant elBulli, però sense oblidar espais com la Fonda Roca i artistes empordanesos com Joan Sibecas o Evarist Vallès.

L'aigua de Vilajuïga està estretament lligada a la gastronomia empordanesa, més enllà de la taula i de les seves propietats medicinals, s'ha integrat al paisatge cultural gràcies a artistes com Salvador Dalí o Ferran Adrià, que n'han destacat les seves qualitats.