Coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, el 27 de març, dimecres l'artista escènic David Espinosa ofereix la Conferència Espectacular a l'Auditori Caputxins de Figueres, a dos quarts de nou del vespre, un espectacle divulgatiu en el qual s'explica què són les noves escenes i què ha impulsat el sorgiment dels formats teatrals més innovadors tant a Catalunya com a la resta d'Europa.

David Espinosa oferirà un recor­regut audiovisual per la història del teatre no convencional a Catalunya i a la resta d'Europa a través de les seves pròpies vivències. Conferència Espectacular és una particular classe magistral sobre les arts escèniques multidisciplinàries, combinant la paraula amb la manipulació d'objectes, l'acció coreogràfica i el teatre d'ombres. La seva és una mirada des de dins el sector amb una clara voluntat divulgativa i vol ser un homenatge a tots els creadors que el representen. L'accés és gratuït però es recomana reservar a través de www.figueresaescena.com.

La proposta és una producció impulsada per la Xarxa Transversal que s'engloba en el projecte de Noves Escenes amb l'objectiu de donar visibilitat i circuit a la creació contemporània del país. La iniciativa vol crear una oferta cultural innovadora i convidar el públic a descobrir els formats més experimentals de l'escena catalana. D'aquesta manera, es busca normalitzar la presència del teatre contemporani arreu del país i no només a Barcelona, on fins ara es concentra la major part de l'oferta.

Dins del cicle «Figueres a Escena», aquesta temporada ha programat Raphaëlle de La Conquesta del Pol Sud o Esmorza amb mi d'Iván Morales. Tancaran amb Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés, els dies 1, 2, 3 i 4 de maig.