El ministeris de Fomento i el de Cultura y Deporte han acceptat el projecte presentat per l'Ajuntament de Vilafant sobre la rehabilitació de la masia de Palol Sabaldòria i l’emmarquen en el projecte de 1,5% cultural, finançant el 67% del cost dels treballs que equivalen a 530.012,90 euros. D'altra band Vilafant també té concedida una subvenció provinent del FEDER de 71.083,53 euros (23'99%), per tant amb aquestes dues subvencions que ascendeixen a més de 600.000 € seran capitals per finalitzar la rehabilitació amb un cost total de 790.799,53 euros, amb l'objectiu de convertir Palol en un centre d'atracció de visitants interessants en el medi ambient, el patrimoni i la cultura i al mateix temps proporcionar a Vilafant d'unes instal·lacions d'us públic.

Les actuacions arquitectòniques se centraran en conservar i recuperar els aspectes més nobles de la construcció com ara les sales, l’escala principal, els arcs o “bòvedes” (presses de voltes) entre d'altres. Dotar al conjunt d'una nova accessibilitat i serveis necessaris per a l´ús públic.

Consol Cantenys, alcaldessa de Vilafant, manifesta "la satisfacció d’haver pogut aconseguir aquesta subvenció estatal que si en algun municipi té raó de ser és al nostre, atès que hi passen totes les infraestructures (Autopista, Tren Alta Velocitat, tren convencional, línia de MAT, i carreteres)".

"Aquesta és la tercera vegada que el nostre ajuntament ha fet aquesta petició al Ministeri des del 2010. Durant tots aquests anys s’ha anat invertint cada any una part del pressupost municipal a la recuperació d’aquest conjunt i paral·lelament s’han dut a terme campanyes d’excavacions arqueològiques. Amb aquesta subvenció podem acabar la rehabilitació de la Maria de Palol i posar-la a disposició del municipi i del públic en genera", diu cantenys en un comunicatl.

La rehabilitació de la Masia de Palol Sabaldòria, afegirà un espai més recuperat i obert a l'ús públic d’altres projectes, alguns ja en construcció com són la rehabilitació de l'antic espai del Cau de Vilafant o l'edifici de la Rectoria que ofereix espai de reunió i treball a entitats i grups de Vilafant.