La residència de l'ambaixador d'Espanya a Roma acull una exposició sobre l'univers de Joan Miró, que navegarà fins al 2 de febrer del 2020 per diferents capitals europees, fruit d'un acord entre la Fundació Abertis, el Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació i la Fundació Joan Miró.

La mostra inclou cinc obres de l'artista, com les pintures 'Personatge, ocell I, II i III' i les escultures 'Dona, ocell' i 'Dona', totes dels principis dels anys 70.

Després, l'exposició recorrerà les ambaixades d'Espanya a Berlín, Dublín, Brussel·les i París amb la finalitat de presentar aquesta mostra també en representacions diplomàtiques d'Espanya en més països, especialment en què Abertis té presència.

El conveni de col·laboració signat per Abertis, la Fundació Joan Miró i el Ministeri d'Afers Exteriors el passat 20 de desembre del 2018 també inclou activitats de caràcter educatiu entre comunitats d'escoles locals, relacionades amb aquesta exposició.

Per a l'ocasió, la fundació ha editat una publicació que recull un assaig signat per Ester Ramos, conservadora de l'Àrea de Col·leccions de la Fundació Joan Miró, que repassa la genealogia del signe en l'obra de l'artista.

El conseller delegat d'Abertis, José Aljaro, ha expressat que aquesta exposició és "una mostra més del compromís d'Abertis amb l'impuls de la imatge i la cultura d'Espanya a l'exterior".