El projecte "Els Pastorets" de l'Ampa de l'Escola de Pau ha quedat finalista en la modalitat de "Tothom a l'Ampa"a la setena edició dels Premis FaPac (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya). Aquesta és la primera vegada que l'AMPA de l'Escola de Pau es presenta als premis, tot i que és un projecte que es du a terme des del curs 2015-2016.

Els Pastorets de Pau són una adaptació d'Els Pastorets d'Olot, amb text d'Antoni Molins i música d'Ignasi Rubió, escrit el 1880. El projecte comença el mes d'octubre amb les inscripcions i els assajos, que es fan els caps de setmana, i acaba el mes de desembre, amb les representacions.

En aquest projecte hi participen nens i nenes de l'Escola de Pau i les seves famílies, a més de nens, nenes, joves i grans del poble de Pau i amics d'altres pobles. La direcció i coordinació del projecte és a càrrec d'una mare i un pare de l'AMPA vinculats a les arts escèniques. L'organització requereix la implicació de diverses persones coordinadores, algunes de les quals són membres de l'AMPA i d'altres són participants no vinculats a l'escola; en total, unes 75 persones entre àngels, dimonis, pastors, directors, tècnics, regidors i coordinadors de les diferents àrees (luminotècnica, vestuari, maquillatge i perruqueria, attrezzo, muntatge, regidoria d'escenaris i músics).

Aquest projecte no només dinamitza l'oferta cultural, lúdica i educativa del poble i cohesiona la comunitat educativa, sinó que, per sobre de tot, uneix i permet viure una experiència en família inoblidable. Ha posat en contacte els nens i les nenes de l'escola amb els infants del poble que no van a l'escola de Pau, com també les respectives famílies. A més, enriqueix l'oferta cultural del poble, ofereix un bon esperit nadalenc (amb tots els valors que hi són implícits: pau, amor, bons desitjos, esforç...) i constata que tot esforç té la seva recompensa.

El projecte no només arriba al nucli de les famílies que hi participen, sinó que s'estén a tota la família: avis, oncles, cosins, amics€, que els vénen a veure a les representacions; les àvies fan el vestuari; els professors vénen a veure'ls, els graven, van participar en el decorat del primer any permetent que els alumnes de l'escola de Pau el fessin en horari lectiu€ És, doncs, un projecte d'una gran envergadura amb un espectre molt ampli, que requereix molt d'esforç, rigor i constància, però que té uns resultats molt gratificants i l'experiència viscuda durant el procés també ho és molt. En ser un projecte que es va allargant en el temps, els nens i les nenes de l'escola, com també els del poble i els joves, evolucionen dins del projecte: passen de ser aquell angelet, a poder fer de Sant Gabriel, per exemple; o de ser dimoniet, a fer de Satanàs; o de ser pastor, a tenir intervencions de diàleg€ És un projecte que ha permès superar reptes i descobrir capacitats i habilitats de moltes de les persones implicades.

Les votacions es poden fer fins al 21 de març a través de la web www.premisfapac.cat/votacions-premis-fapac/