Al capdavant del Forn de Pa Llobet, obert des del 1896, hi ha en Pere Llobet, quarta generació d'una nissaga de flequers amb renom a Figueres. A més dels pans, cuits en un forn de llenya, al taulell de les seves dues fleques hi trobem tota classe de pastes, entre les quals destaquen els seus brunyols.

Quin és el primer record que té dels brunyols?

Quan era petit, fer brunyols era un ritual de família que es feia quan arribava la Quaresma i la Setmana Santa. Tothom es reunia al voltant de la taula per ajudar a fer-los. Els grans els feien rodons i els més menuts jugàvem amb les formes. Un cop fets els compartíem amb els veïns i n'acabaves menjant de moltes cases. Tothom fa els brunyols de manera diferent i tots són bons.

Qui li va ensenyar a fer-los?

Des de ben petit sempre he vist brunyols a la fleca. Els feia el meu pare, que també era flequer. Jo soc la quarta generació d'aquesta casa i, que jo sàpiga, sempre hem fet brunyols. Quan vaig acabar d'estudiar, cap als 15 o 16 anys, em vaig posar a treballar al forn. Va ser llavors que el meu pare em va ensenyar a fer-los.

Quins ingredients necessitem per elaborar uns bons brunyols?

Sobretot, el que vol el brunyol és una bona massa mare, farina, ous, mantega de qualitat i sucre. Llavors s'hi fica matafaluga i els ingredients secundaris, que serveixen per donar-li la teva empremta al gust. Jo, per exemple, hi afegeixo anís i garnatxa, n'hi ha d'altres que hi fiquen ratafia.

Què espereu de la fira d'enguany?

Espero que faci bon temps, si és bo, tot anirà rodat. Cada any, per la fira, és quan tinc més clients que passen davant de les dues fleques. També és quan més n'hi entren. Estic molt content amb la fira.

Quants quilos fareu per la Fira?

Per la parada de la fira en prepararé 60 quilos, més els que prepararé per a les dues fleques. Però no només en preparo per a la fira, tot i que tradicionalment es feien per la Quaresma i Setmana Santa, a les meves fleques en trobareu durant tot l'any.