L'actriu i directora de teatre Cristina Cervià (Girona, 1965) ha mort aquest diumenge, segons confirmen nombroses personalitats de món de la cultura i de la política. Cervià portava més de tres dècades als escenaris, tot i que en els últims anys la malaltia l'havia apartat de la seva activitat professional. L'actriu havia participat de sèries com 'Nit i dia' (Mediapro-TV3) i 'La Riera' (TV3) i impartia classes d'interpretació. Llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de Girona, Cervià també va treballar amb personalitats com el músic Adrià Puntí i va ser la veu de nombrosos actes i presentacions.

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha expressat el seu condol a través de Twitter, tot recordant la presentació que Cervià va fer en l'acte de cloenda de l'Any Carles Fages de Climent, el passat 28 de febrer. "Quina tristesa que he sentit perquè he entès la dimensió de l'abraçada i les paraules que em va dir, que seran les darreres", ha lamentat Borràs.

Cervià va participar activament, el passat mes de juny, en l'homenatge pòstum a l'enòleg i escriptor Eduard Puig Vayreda, a la canònica de Vilabertran. Ella va ser la responsable de conduir un recital poètic i literari.