El ple de l'Ajuntament de l'Escala ha aprovat un nou conveni de col·laboració amb l'Agència Catalana del Patrimoni -a través del Museu d'Arqueologia de Catalunya-, que inclou per primera vegada la creació d'un Consell director en què estaran representades les dues parts i que servirà per coordinar totes les accions conjuntes.

La signatura del conveni està ara només pendent de concretar una data amb la conselleria de Cultura. «Aquest nou conveni inclou una reclamació històrica del poble de l'Escala i obre la porta a aprofundir en la col·laboració que hi ha entre l'Ajuntament de l'Escala i el MAC-Empúries, amb la voluntat expressada per totes les parts d'anar més enllà», remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

El Consell Director es reunirà, de forma ordinària, cada sis mesos. Hi seran representats l'alcalde, el conseller de Cultura, el director del MAC, el regidor de Cultura, el responsable del MAC-Empúries i el tècnic de Cultura municipal.

El conveni també recull les diferents activitats que es fan de forma conjunta i obre la porta a la creació de noves accions de difusió i a la possibilitat d'oferir entrades conjuntes amb els diferents museus que hi ha a l'Escala.

També es recullen accions ja previstes en el conveni anterior, com l'ordenació dels accessos i l'aparcament a l'entrada del jaciment.

Trobada de 650 estudiants a Empúries

Trobada de 650 estudiants a Empúries

D'altra banda, aquest dijous va tenir lloc a Empúries la IX Trobada d'Alumnes de Llatí de quart d'ESO, de 35 instituts de les comarques gironines, organitzada per l'ICE de la Universitat de Girona. L'objectiu de la trobada és que els alumnes coneguin l'única ciutat greca visitable de Catalunya i una de les principals ciutats romanes i afavorir l'intercanvi de coneixements entre alumnes.