Rodar una pel·lícula de terror segurament no sigui molt diferent a qualsevol cinta d'un altre gènere. No obstant això, per alguna estranya raó aquests rodatges sempre s'han associat amb accidents, malediccions, morts o fenomens paranormals.

I és que la mala sort persegueix a algunes sagues protagonitzades per personatges que estiguin embruixats, posseïts o turmentats per forces sobrenaturals. Com si d'una escena de 'Destino final' es tractés, repassem deu actors que van morir poc després de rodar una pel·lícula de terror.

Béla Lugosi - 'Drácula'

La gran llegenda del cinema de terror de l'Hollywood, Béla Lugosi, que va interpretar al mític Comte Dràcula, va morir d'un infart mentre es trobava assegut a una cadira l'agost de 1956, en una època en què rodava pel·lícules per a Ed Wood. De fet, la seva última aparició al cinema va ser pòstuma, a 'Plan 9 del espacio exterior', estrenada l'any 1959.

Jack Macgowran - 'El exorcista'

Si hi ha una pel·lícula envoltada de llegendes urbanes, aquesta és 'El exorcista', de William Freidkin. Durant el rodatge, van succeir diversos fets estranys. De fet, es va contractar a un sacerdot perquè beneís el set. Segons The Guardian, nou morts s'han associat a la pel·lícula.

La més notable és la de Jack MacGowran, l'actor va morir durant el rodatge de la cinta, víctima d'una grip que va contraure a Londres. Va ser el primer, ja que, després de l'estrena, van morir vuit persones més. Sens dubte, una esgarrifosa coincidència.

Vasiliki Maliaros - 'El exorcista'

Una altra mort relacionada amb 'El exorcista' va ser la de Vasiliki Maliaros, que interpretava a la mare del pare Damien Karras. L'actriu va morir nou dies després que Jack MacGowran. Tenia 89 anys i la seva mort va ser per causes naturals. Això sí, el que posa els pèls de punta és pensar que tant ella com MacGowran morien també a la pel·lícula.

Vic Morrow - 'En los límites de la realidad'

Adaptació cinematogràfica d'episodis de la mítica sèrie produïda entre 1959 i 1964, la pel·lícula és també recordada per un tràgic accident laboral. L'actor Vic Morrow va morir durant un accident amb un helicòpter, després de ser decapitat per les hèlixs.

Myca Dinh Le y Renee Shin-yi Chen - 'En los límites de la realidad'

Vic Morrow no va ser l'únic actor que va morir en l'accident d'helicòpter de la versió cinematogràfica de 'The Twilight Zone', els nens actors Myca Dinh Li, de set anys, i Renee Shin Chen, de sis, van estar també entre les víctimes. Li va ser decapitat per les hèlixs de l'helicòpter i Chen aixafada. A l'haver estat contractats il·legalment per saltar-se les lleis laborals sobre actors infantils, hi va haver judici per homicidi pel qual els responsables de l'escena van ser absolts. Aquest horrible accident va desembocar en una dura batalla legal per la protecció dels drets dels infants actors i en la regulació d'escenes de risc amb helicòpters o similars.

Dominique Dunne - 'Poltergeist'

Si hi ha una saga de terror en la qual hi ha una llegenda negra, aquesta és Poltergeist. Diverses morts s'han associat a la pel·lícula de 1982 dirigida per Tobe Hooper. La primera va ser la de Dominique Dunne, que va interpretar la filla gran de la família Freeling, Dana. L'actriu va ser víctima d'un assassinat de violència masclista, al ser estrangulada pel seu exnòvio, John Sweeney.

Julian Beck - 'Poltergeist II'

Per alimentar més la llegenda de Poltergeist, l'actor Julian Beck va morir durant la postproducció de la seqüela, estrenada l'any 1986. Era una mort anunciada ja que quan va començar a rodar la pel·lícula, l'actor patia càncer d'estómac en estat molt avançat.

Will Sampson - 'Poltergeist III'

Una altra mort relacionada amb la saga Poltergeist és la de l'actor Will Sampson, que va interpretar al xaman natiu americà Taylor. Sampson va morir el 1987, un any després de l'estrena de la pel·lícula. El motiu va ser un trasplantament de cor i pulmó que no va sortir bé. L'actor patia esclerodèrmia i sabia que s'enfrontava a una operació amb molt poques possibilitats d'èxit, amb el que era el seu últim esforç per salvar la vida.

Heather O'Rourke - 'Poltergeist III'

Però sens dubte la mort més sorprenent va ser la de la nena protagonista de la saga, Heather O'Rourke. La petita va morir amb només 12 anys, quan estava rodant la tercera cinta de la saga. El motiu de la seva mort va ser una obstrucció intestinal, provocat per una aturada cardíaca i un xoc sèptic. Sembla ser que l'origen de la desgràcia va ser que patia una estenosi congènita que es va diagnosticar erròniament com a malaltia de Crohn.

Aaliyah - 'La reina de los condenados'

La cantant Aaliyah acabava d'acabar de rodar 'La reina de los condenados', adaptació de la novel·la d'Anne Rice, quan va morir en un accident aeri quan anava rumb a les Bahames. Una prometedora estrella que es va apagar massa aviat, sobretot quan es va descobrir que el motiu de l'accident va ser que l'avió anava massa sobrecarregat.