La coreògrafa Inés Boza és l'artista escollida per donar forma a la nova edició de Tots Dansen, una proposta artística que mou a dos cents alumnes de diferents instituts de la comarca. El projecte té per objectiu apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove, i culminarà amb un espectacle, batejat com Som el que Som, el proper 30 d'abril al Teatre El Jardí de Figueres.

El projecte Tots Dansen està organitzat per la Xarxa Transversal, el Mercat de les Flors i l'Ajuntament de Figueres i que a l'Alt Empordà és coordinat per l'associació de dansa Agitart dins el projecte Cosmou. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya dirigida a estudiants des de 1r a 4rt d'ESO i 1r Batxillerat de diversos municipis catalans.

L'actual edició del Tots Dansen tindrà lloc a nou teatres de nou municipis membres de la Xarxa Transversal, i seran tres les propostes coreògrafiques que es duran a terme. A Figueres la coreògrafa Inés Boza adaptarà l'espectacle "Som el que som" per 150 joves de la comarca, el mateix espectacle que es podrà veure al Teatre Kursaal de Manresa, Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa i Teatre Municipal el Jardí de Figueres.

El passat 25 de gener un total de 200 alumnes acompanyats per 8 professors i professores dels centres van conèixer la proposta de la mà de Boza. I el proper 30 d'abril presentaran l'espectacle "Som el que som" al Teatre Municipal el Jardí amb dues funcions: una al matí per a estudiants i una altra al vespre, a les 20.30h, oberta al públic gratuïtament. Els centres participants són l'Institut Alexandre Deulofeu i Institut Ramon Muntaner de Figueres i Institut Illa de Rodes de Roses.

Tots Dansen és un projecte adreçat a centres de secundària que té com a objectiu introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània en horari lectiu a l'alumnat de secundària a partir de coreografies dissenyades especialment per a l'ocasió i esdevenint alhora una eina educativa del professorat. Aquesta activitat inclou diverses sessions de formació per al professorat implicat, treball a l'aula amb el suport d'un formador, ballarí o coreògraf local, un assaig general amb el coreògraf professional a mig procés de creació i la funció final.

El projecte forma part d'un dels eixos principals del Pla d'Impuls de la Dansa, promogut per la Generalitat de Catalunya, per reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l'educació, les escoles i la comunitat.