Després d'inaugurar la passada edició del festival Barnasants, Joanjo Bosk prepara aquest any el que serà el seu primer disc en directe. El cantant empordanès ha triat la sala La Planeta per enregistrar un concert molt especial i amb aforament reduït. Aquest concert serà un recull de cançons pròpies que transiten entre el folk, la cançó d'autor més clàssica i el rock acústic. Al repertori, hi haurà alguns dels temes més destacats que ha compost durant aquests deu anys, representades en treballs com el recent Camí d'aigua o en altres com En el temple del vent, Cançó per Elna o Figueres-Gernika.

Com ha sorgit aquesta oportunitat. És el primer cop que fa un disc en directe?

Ja fa temps que tenia en ment enregistrar un directe, de fet, a finals de 2015 ja vaig fer un intent al Teatre de Bescanó però, per diferents motius, no es va arribar a publicar mai. Aquest cop, també amb el suport del Festival Barnasants, sí que ho farem possible. Vull plasmar en un disc una aproximació del que faig en directe, que és on un músic demostra el que és realment.

Quins temes inclourà, com serà aquest disc i què tindrà de diferent dels altres?

Un disc en directe sempre és diferent en tant que no té pràcticament filtres. El concert el faré en una sala petita com és La Planeta amb aforament per a 150 persones i la intenció és que sigui molt real i proper. Els temes seran des de Camí d'aigua fins a Cançó per Elna, un recull del qual he estat fent en aquests últims anys.

Tot un repte?

Sí, és un repte perquè en directe no hi ha trampa ni cartró i el que fem al concert serà el que quedarà, és la màgia de la música. Per altra banda, un disc en directe no té tanta pressió, perquè malauradament sembla que no té tant d'interès comercial, però tot i no haver-hi cançons noves, sí que és una forma de redescobrir-me.

De quins músics s'acompanyarà?

Serà una formació de trio electroacústic que és amb el format que he fet més concerts. Serem Lluís Costa, Lluís Figueres a les guitarres i jo, centrat amb la veu, guitarra i harmònica. A més farem les mescles a l'estudi de Lluís Costa que és amb qui he treballat, mà a mà, en el darrer disc Camí d'Aigua.

Té algun altre projecte entre mans?

Ara mateix, vaig concert a concert, sense massa expectatives més. De totes maneres, el mes passat vaig estrenar al Penedès un nou repertori de versions Cançons de Terra i Llibertat que és un recull de cançons de diferents cantautors que admiro i respecto. És un format molt senzill on només canto i m'acompanya el guitarrista Toni Medialdea. La resposta del públic va ser molt i molt bona. El proper 17 de maig presentaré aquest concert, definitivament, a La Cate de Figueres.