Gaudir de l'art en silenci i soledat és el que proposa el cicle «Una setmana, una obra, un artista» que la galeria Ventós de Figueres va inaugurar fa uns dies amb l'exposició d'Assumpció Mateu, coincidint amb la presentació del llibre de Pau Riba en 20 cançons, de Ramon Moreno, a la galeria. Mateu ha utilitzat la tècnica mixta en aquesta obra titulada Miratge, que es podrà admirar fins al 16 de març. La seva obra és el reflex d'un estat anímic sorgit de l'observació de la natura. Amb predomini dels colors càlids, «és una peça que convida a la meditació», destaca la galerista Lola Ventós.

A partir d'aquí aquest espai estrenarà, setmana rere setmana, una mostra amb una peça dels artistes Xavier Escribà (del 18 al 23 de març), Joan Comella (de l'1 al 6 d'abril), Joan Paradís (del 8 al 14 d'abril) i el projecte col·lectiu de Manel Gràvalos, que inclou les creacions d'Adrià Ciurana, Jordi Mitjà i Xavier Escribà, que arribarà del 25 al 30 de març. Les últimes exposicions permetran contemplar les escultures de Toni Cruz (del 23 al 28 d'abril) i finalment Eudald de Juana tancarà el cicle (del 29 de març al 4 de maig).

Seran unes exposicions singulars perquè una única obra presidirà la galeria «que es convertirà en la llar de l'artista durant una setmana». Hi haurà un espai per seure i alguna cosa per prendre. Qui la visiti, pot estar-hi el temps que vulgui contemplant l'obra en solitari. La proposta de la galeria busca la complicitat de l'espectador oferint una butaca perquè aquest pugui qüestionar-se: «Quina necessitat tinc d'adquirir un quadre, com vull que l'art m'alimenti», per exemple, davant cada una de les peces, «fent un exercici d'introspecció». Per a Ventós és important que el públic reflexioni sobre la capacitat transformadora de l'art i la seva essència: «L'art aporta salut, l'art en si ho és tot».

Deu anys després

Deu anys després

Aquesta iniciativa arriba deu anys després que la galeria oferís la mateixa experiència de gaudir de l'art d'una forma contemplativa. «Aquella vegada les exposicions es van fer a porta tancada», destaca la galerista Lola Ventós.

La cloenda del cicle es farà l'11 de maig amb un finissage i l'exposició de totes les obres presentades durant les darreres setmanes. «Tot i que la finalitat d'una galeria és vendre, aquesta també ha de perseguir que l'espectador entri a la galeria i educar la seva mirada vers l'art», conclou Lola Ventós.