La col·lecció d'imatges de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà s'ha ampliat amb l'ingrés recent de 133 fotografies compreses entre els anys 1890 a 1930, aproximadament, i que ens ha cedit Dolors Solà, procedents de la família Gratacós Farraró, de Figueres. Les imatges i retrats d'estudi es complementen amb un aplec de felicitacions i targetes de visita així com d'escriptures notarials que comprenen els anys 1823 a 1958.

Des de l'Arxiu Comarcal, informen que, de la documentació gràfica, cal destacar els nombrosos retrats d'estudi de fotògrafs tant figuerencs com de la resta de Catalunya. "Dels figuerencs podem parlar de Domènec Bosch, A. Arderius, J. Carreras, Joan Corney, Octavi Unal, M. Pardo i Jaume Tort Bofill. Dels barcelonins ens trobem publicitat d'Emili Sagristà, Garrigosa, Photo Raphael, Studi Vial o Studi Fotografic Daguerre, entre d'altres. Sobretot hi trobem retrats d'estudi d'homes i dones vestits de forma molt elegant i retrats d'exterior dels qui van emigrar a l'Amèrica Llatina", exposa l'Arxiu en un comunicat.

Per completar la informació sobre aquests nous arxius, es fa una contextualització històrica: "Durant el segle XIX i fins a la primera meitat del segle XX, la migració d'europeus cap al continent americà va ser molt important; especialment intensa en l'època colonial i després de la fam i repressió que van comportar els nombrosos conflictes bèl·lics existents. A finals del segle XIX membres de la branca Farraró van emigrar cap a Amèrica del Sud, en concret a Puerto Rico, establint-se de forma permanent al municipi d'Arroyo. Entre les fotografies també destaquen els reportatges presos en campaments i l'entorn de Tetuan, segurament durant la Guerra del Rif, coneguda popularment com la Guerra del Marroc, entre els anys 1920 a 1926, on deduïm que devien tenir alguns avantpassats que hi van participar".