Després de l’èxit de ficcions com 'Merlí', fins i tot a escala internacional, TV3 aposta ara per una sèrie creada per unes professionals acabades de sortir de la universitat: 'Les de l’hoquei', que s’emetrà a finals d’abril per retratar l’univers adolescent i femení, atorgant el protagonisme central a un grup de noies a partir d’un imaginari tan lligat a allò masculí com és l’esport.

L’actriu figuerenca Àngels Bassas dona vida a la mare d’una de les joves jugadores, la Laila, paper que interpreta Yasmina Drissi, al costat de les seves companyes d’equip, joves actrius d’entre 16 i 23 anys: Dèlia Brufau, Júlia Gibert, Natalia Barrientos, Asia Ortega i Mireia Oriol. Bassas es mostra molt satisfeta pel seu retorn a la petita pantalla on no apareixia des de la seva intervenció a la minisèrie de televisió Olor de colònia, el 2012. «Ja em tocava i tenia moltes ganes de poder tornar a TV3» destaca Bassas, que els últims anys ha desenvolupat diversos projectes teatrals i ha debutat també en el món de la literatura. L’actriu intervé en els capítols 8, 9 i 11, amb la qual cosa el públic podrà veure-la a la sèrie cap al mes de juny, destaca l’actriu.

El rodatge de Les de l’hoquei va començar el 9 de gener i s’allargarà fins a mitjans de març. També participen actors com Marc Clotet, Juli Fàbregas, Xulio Abonjo, Mireia Ros, Aida Oset i Hamid Krim, que interpreta el marit de Bassas en la ficció. La sèrie pren com a escenari la localitat imaginària del Vallès, tot i que el rodatge es du a terme sobretot a Palau-solità i Plegamans. Tot i que la sèrie mostra el futur de l’equip femení del Club Minerva, també aborda trames paralel·les per arribar a tot tipus de públic. «En el meu cas, la nostra filla, la Laila, té TDH i a la sèrie se’ns planteja el conflicte pel qual passen moltes famílies a l’hora de prendre la decisió de si mediquen als seus fills, o no».

Un equip de joves guionistes

Laura Azemar, Natàlia Boadas, Marta Vivet i Ona Anglada són les joves guionistes de Les de l’hoquei, convertint en realitat el que era un treball de final de grau de guió d’unes joves acabades de graduar en comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. Les quatre van presentar el projecte a la segona edició del Pitching Audiovisual que organitza cada any el Clúster de l’Audiovisual per posar en contacte talent jove amb la indústria. Allà va cridar l’atenció de més d’una productora. Dos anys després, aquest gener s’inicià el rodatge de Les de l’hoquei com a sèrie per a Televisió de Catalu­nya de la mà de Brutal Mèdia i amb guió de les quatre autores del text original, a les quals se sumen Marta Grau en la direcció argumental i Núria Parera com a coordinadora d’escaletes.

Les de l’hoquei té prevista la seva estrena el proper 29 d’abril del 2019 com a sèrie setmanal amb tretze capítols en prime time que prendrà el relleu a la segona temporada de Benvinguts a la família.