«Ens casem i volem convidar-te al nostre casament». Així és com s'inicia la conversa amb els reis del Carnaval de Roses d'aquest 2019, en Miguel Muñoz i la Laura Cámara, dos rosincs de tota la vida. Ja fa dies que aquests membres de la colla Santonrem-hi, que enguany compleix l'aniversari dels deu anys, reparteixen invitacions al convit, ja que durant aquestes festes es disfressa de casament. «En les nostres disfresses sempre utilitzem la imaginació. Aquest any hem optat per crear una fantasia sobre el món del casament, i com més clàssic millor», explica la reina Cámara, que en el seu dia a dia és assessora d'imatge. També afegeix que «no us espereu que les noies anem de núvies i els nois de nuvis». La intriga i expectació estan servides.

La parella està molt contenta i agraïda d'haver estat escollits com a reis del Carnaval. «Només són un home i una dona cada any. Som uns afortunats», explica Muñoz, que és també cap de colla.

Obren la desfilada

Com a reis del Carnaval, la parella haurà de portar una banda representativa, i ser present en tots els actes programats pel Carnaval d'aquesta edició. El primer acte oficial com a reis del Carnaval és aquest dijous, 28 de febrer, en una presentació juntament amb els reis infantils i els reis de la gent gran, un acte que aprofitaran per celebrar el «comiat de solters», i repartir invitacions pel casament que celebraran durant els pròxims dies. Durant les passades del divendres, dissabte i diumenge, la colla Santornem-hi, formada per 54 membres, serà l'encarregada d'obrir la passada. «Ser els primers ens dóna vidilla», explica Cámara. El dilluns serà el torn de portar el rei Carnestoltes a la foguera.

Enguany, els reis del Carnaval de Roses arriben disposats a gaudir de la millor edició viscuda fins al moment, i per això fa mesos que els membres es reuneixen per quadrar tots els detalls relacionats amb la disfressa i la carrossa. «Som de cosir, i no d'Amazon. Som de lluir, no de tenir una excusa per sortir. Ens agraden les tradicions», explica el rei. En aquest sentit, ambdós coincideixen en el fet que les regulacions de l'Ajuntament que prohibeixen beure alcohol durant la passada ajuda a millorar el civisme. «Veure gent borratxa fa desmerèixer el concepte de com entenem nosaltres el Carnaval», es queixa la Laura, afegint que «per beure, ja hi ha temps abans i després, però, si hi ha gent que passa fred per veure'ns, el mínim que podem fer és sortir a lluir la nostra disfressa sense fer ximpleries».

A mà: Tribut a les àvies que es passaven hores i hores cosint a casa

A la colla tenen molt clar que elaborar la pròpia disfressa és fonamental. «El Carnaval s'ha de fer com sempre, com les àvies que es passaven hores i hores cosint a casa. És un tribut per a elles», explica la reina del Carnaval. Segons ells, les colles de Roses han de fer aquest esforç perquè, si no, el Carnaval clàssic desapareixerà. Els membres expliquen que treballar junts «fa colla», i que s'emocionen quan acaben la disfressa i la carrossa perquè és un moment en què es veu molt clar el sacrifici que comporta.