La Vila del Llibre de l'Escala ha superat la seva primera edició amb gran encert i efectivitat. «Hem gaudit del temps, el públic i les vendes, què més es pot demanar?», es pregunta un dels coordinadors de la iniciativa, Enric Bono, que és conscient que l'any vinent «serà un altre repte, ja que el llistó ha quedat molt alt». En aquest sentit, al llarg de tres dies, des de divendres fins diumenge passat, es calcula que unes tres mil persones han participat de les més de setanta propostes programades, una xifra que es podria comparar, diu, amb un dia d'agost.

La idea d'organitzar una Vila del Llibre a l'Escala en ple mes de febrer tenia per objectiu desestacionalitzar l'oferta, en aquest cas, cultural. I això es va aconseguir, ja que els restaurants eren plens a vessar. En aquest sentit, la resposta del públic tampoc podia ser millor. «Les editorials estaven molt contentes, perquè el públic era culte, gastava diners i valorava l'oferta variada i de qualitat», reconeix Bono. Entre la trentena d'editorials presents, n'hi havia també de la comarca com Cal·lígraf i WunderKammer. Aquesta darrera, de la mà de la seva editora Elisabet Riera, en fa una bona valoració, assegurant que l'any vinent repetirà assistència. Riera destaca la varietat de públic que es va poder veure: dissabte més «específicament per comprar llibres o descobrir editorials i diumenge més popular i familiar».

Entre les nombroses activitats programades, tant tallers com taules rodones, va destacar l'estrena de l'espectacle Solitud 360º, inspirat en l'obra de Víctor Català, que va omplir els nou passis oferts, quedant públic fora de la sala. D'altra banda, Bono comenta que ara toca fer balanç de tots els espais i «fer retocs, si és necessari».