Green Book, el film dirigit per Peter Farrelly, es va alçar amb el premi a la millor pel·lícula de l'any a la 91ª edició dels Oscars imposant-se així a la gran favorita, Roma d'Alfonso Cuarón. El film del cineasta mexicà es va endur tres premis: millor direcció, millor fotografia i millor pel·lícula de parla no anglesa.

Idèntic botí va tenir Green Book, que es va fer, a més de amb el premi a la millor pel·lícula, amb l'Oscar al millor actor de repartiment i l'Oscar al millor guió original.

L'altra gran triomfadora de la nit va ser Bohemian Rhapsody, el biopic de Freddie Mercury, que es va emportar quatre Oscar: al millor muntatge, a la millor edició de so, a la millor barreja de so i el de millor actor protagonista per Rami Malek. "Gràcies a Queen per permetre ser una part minúscula del vostre etern llegat", va dir l'actor que també va destacar que, com la de Mercury, la seva és la història d'un immigrant que intenta obrir-se camí en el món de l'art.

Olivia Colman, va donar una de les grans sorpreses de la nit a l'imposar-se a Glenn Close com a millor actriu protagonista per la seva encarnació de la monarca Anna d'Anglaterra a La Favorita. El premi a la millor actriu de repartiment va ser per a Regina King per El blues de Beale Steet que va rebre el premi entre llàgrimes i agraint el premi a la seva mare, a la resta de les nominades ia Déu que, va assegurar, "sempre és bo" .

GMv2|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5c73b559897ae01add9eb3f3|GMv2

Veure Galeria

GMv2_fin|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5c73b559897ae01add9eb3f3|GMv2_fin

El guardó al millor actor de repartiment va ser per a Mahershala Ali per Green Book. L'intèrpret, que aixeca la seva segona estatueta, va voler dedicar l'Oscar a la seva àvia que sempre va ser un "reforç positiu". "Ella és la que m'ha anat guiant en cada pas del meu camí, sense ella no seria aquí ara", ha assegurat.

Tampoc li va anar gens malament a Black Panther, la primera cinta de superherois nominada a l'Oscar a la millor pel·lícula que no va guanyar en la categoria principal, però que sí que es va endur tres dels set premis als quals estava nominada: millor vestuari, millor disseny de producció i millor banda sonora per la feina de Ludwig Göransson.

Brian Hayes Currie, Peter Farrelly i Nick Vallelonga es van alçar amb el premi al millor guió original per Green Book mentre que Spike Lee va guanyar l'Oscar al millor guió adaptat amb Infiltrat al KKKlan. "Les eleccions estan a la volta de la cantonada. Entre l'odi i l'amor, fem el correcte", va afirmar sembri combatiu en el seu discurs.

GMv2|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5c73b3d8fab46c3fc62785ea|GMv2

Veure Galeria

GMv2_fin|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5c73b3d8fab46c3fc62785ea|GMv2_fin

El premi a la millor cançó va ser per a Shallow, el tema central del remake d'Ha nascut una estrella, film protagonitzat per Lady Gaga i coprotagonitzat i dirigit per Bradley Cooper.

"No es tracta de guanyar, la clau és de no abandonar. Si tens un somni, lluita per ell. Si alguna cosa t'apassiona, és igual quantes vegades et rebutgin o caiguis, l'important és quantes vegades et tornes a aixecar", va afirmar la artista visiblement emocionada.

Altres premiats de la nit van ser Free Solo que es va emportar el guardó al millor documental, Spiderman: Un nou univers que es va alçar amb el premi al millor film d'animació de l'any i Skin, que va guanyar l'Oscar al millor curtmetratge de ficció i va deixar sense premi a Madre, el treball de l'espanyol Rodrigo Sorogoyen.