El director de Pàtria i PàtriaDoctrina té un nou projecte entre mans. L'empordanès Joan Frank Charansonnet està ja immers en ple rodatge de Terra de telers, Terra de telersal Berguedà , un projecte que neix amb la voluntat de mostrar una part molt important de la història de Catalunya: el pas de la misèria del camp a la industrialització. Per fer-ho recrearà la vida en una colònia industrial en una trama que farà passejar l'espectador per la història des de temps de la República fins al tancament de les fàbriques als anys 80. Tot plegat, en un rodatge que s'allarga durant dotze dies aquest mes de febrer i es reprendrà al juny i amb vistes que el resultat es pugui veure als cinemes ja entrat el 2020.

L'objectiu és que el públic conegui com es vivia en una colònia a través dels ulls de la família protagonista i especialment de la Julieta, que amb sis anys començarà a viure a la colònia i hi passarà la resta de la seva vida.

Per tal de fer possible el projecte, la productora ha començat una campanya de micromecenatge a Verkami amb l'objectiu de recaptar 12.500 euros per tirar endavant la producció en una primera etapa i 20.000, que és l'objectiu real de la campanya. En una setmana el film ja ha recollit la meitat de la primera fita en part gràcies a un dels apartats destinat especialment a municipis i entitats que implica la contractació d'una projecció pública del film en exclusiva amb presència de l'equip. Segons Charansonnet, «la millor subvenció és la de la ciutadania i és per això que fem una crida a donar-nos un cop de mà en un projecte que parla de nosaltres i de la nostra història, un homenatge a totes les persones anònimes que han aixecat el nostre país».

Altres recompenses per a persones individuals inclouen dues entrades VIP en una projecció en preestrena a la Sala Versus de Barcelona i al mateix Museu de la Colònia Vidal que acull el rodatge.

El guió està escrit a quatre mans entre Charansonnet i Alba López. Entre els protagonistes hi ha Ramon Godino, Miquel Sitjar, Joan Massotkleiner, Jaume Montané, Queralt Albinyana, Aleix Rengel, Joan Frank Charansonnet, Eduard Alejandre, Angelina Llongueras, Alba López, Montse Ribadellas, Jordi Reverté, Dani Bernabé i Jordi Pesarrodona, que s'acompanyen d'una quarantena d'actors i fins a 150 figurants.