La Biblioteca Fages de Climent de Figueres impulsa, a partir del dia 27 de febrer i fins al 4 d'abril, un cicle de filosofia a càrrec dels joves filòsofs Max Pérex i Alba Padrós. Ambdòs proposen una mirada retrospectiva cap al segle XX per tal d'explicar-nos, a través de les diverses respostes obtingudes des del pensament, quines han estat les principals aportacions de la filosofia a la nostra cultura, a la societat, les relacions establertes amb la ciència i la tecnologia.

Així, a partir d'un seguit de preguntes clau com ara: Què és l'espai? Què és el temps? Quina és la seva relació? Estic determinat a ser com sóc? S'és o es tria ser dona? Com funciona la ciència? Quin és el seu mètode? És realment objectiva? La ciència i la tecnologia canvien les nostres relacions amb la naturalesa? Quins deures tenim cap a les formes de vida?... acudirem a grans pensadors com Albert Eienstein, Henri Bergson, Jean-Paul Sartre i sImone de Beauvoir, Karl Popper i Thomas Khun, Hans Jonas i Peter Singer, Edmund Gettier i Ludwig Wittgenstein per donar-hi resposta i, alhora, per parlar d'intuïcionisme i física relativista, d'existencialisme i feminisme, de falsasionisme i paradigmes científics, d'ecologisme i animalisme, o de filosofia analítica i les investigacions filosòfiques.

El cicle de cinc xerrades, que porta per títol «Què hem aconseguit filosofant al segle XX?», tindrà un to divulgatiu i vol adreçar-se a un públic el més ampli possible interessat en la reflexió i el pensament.

Així mateix, la Biblioteca de Figueres ha preparat un aparador amb bibliografia relacionada amb el cicle per tal que les persones que hi estiguin interessades puguin ampliar informació de manera prèvia a les xerrades, o com a complement al contingut de les mateixes.