L'evolució artística de Fat Gringo es podrà repassar en l'exposició que aquest dissabte s'inaugura a l'espai expositiu de l'Oficina Jove de l'Alt Empordà, que ja s'està convertint en una plataforma per als joves artistes emergents d'arreu de la comarca. L'artista figuerenc mostrarà una vintena de peces amb un estil molt personal i contemporani que «barregen el món de l'street art amb una pintura més tradicional» i amb una temàtica molt centrada en el retrat femení. L'any 2010 i de manera totalment autodidacta, es va iniciar en el món de l'art a través del grafit, tot i que ara «ja gairebé no utilitzo l'sprai i m'he decantat més per altres tècniques com l'aquarel·la o la tinta». El seu llenguatge s'ha transformat els darrers temps, explica, i la seva obra ha anat també adquirint intensitat: «Ara m'he centrat sobretot a dibuixar l'expressió i la mirada femenina» perquè considera que és la part més influent de la persona.

Diferents exposicions

Fat Gringo ha mostrat els seus treballs en diferents espais de la ciutat de Figueres. Darrerament va presentar -a la primera convenció friqui, que es va fer al barri Bon Pastor de la ciutat- el seu serial més underground, una combinació de manga i un punt americà amb tocs urbans i grafit. Fat Gringo amb el seu estil propi va mostrar l'autèntica cara del Ciberpunk.

En aquesta ocasió, a l'espai Jove, mostrarà 20 obres, de diferents èpoques i diversos formats. Entre elles hi haurà una sèrie de retrats de personatges famosos, entre ells, un de Dalí i un altre de Will Smith, que és precisament el que il·lustra el cartell de l'exposició. Considera que la seva obra és adequada per aquest espai, una sala enfocada a fer evolucionar el jovent dins el món artístic.

L'artista

Víctor Banqueri, (Figueres 1986) de nom artístic Fat Gringo, s'ha donat a conèixer els darrers anys a través de diferents exposicions a Figueres, per exemple al bar de la Cate o al Sushi Bar del Parc Bosc, amb una obra centrada en l'street art. El seu treball també ha traspassat fronteres i s'ha pogut veure al Leonardo Hotel Milan City Center, de Milà. També ofereix classes de pintura a l'Acadèmia Àurea de Figueres.