Roses és un dels municipis que més esforços destina a l'organització del seu Carnaval, en el que any rere any es compta amb una gran implicació de la gent del poble i també de fora. Enguany la festivitat se celebra del 28 de febrer al 4 de març.

Enguany destaca la creació d'una cançó i videoclip amb motiu del carnaval, que ha comptat amb la participació d'una vintena de joves del municipi, les cares visibles de la campanya "Per Carnaval no tot s'hi val".

{c

El dijous 28 de febrer serà el primer dia de carnaval. A les deu del vespre es farà una cercavila de benvinguda de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, a càrrec de la banda de percussió d'Ociart, des de la plaça de Catalunya fins la plaça de Frederic Rahola. Mitja hora més tard, a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola, arribarà Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Tot seguit hi haurà ball amb el grup de versions La Loca Histèria i Dijous Kuit amb la Joventut Rosinka.

L'endemà, el divendres 1 de març, a les nou del vespre es farà la passada al llarg de l'avinguda de Rhode. En acabar, s'organitza un ball amb els grups de versions Banda Neon i l'orquestra Mitjanit, a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola. A la pista annexa del Pavelló Municipal d'Esports també hi haurà discomòbil amb Sarau.

El dissabte 2 de març, a les quatre de la tarda es fa la passada infantil al llarg de l'avinguda de Rhode. Tot seguit, a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola, una discomòbil infantil. A partir de les deu del vespre, hi haurà un ball de Carnaval de la SUF, amb Albert Paulo. A les 23.00 h, a la pista annexa del Pavelló Municipal d'Esports, discomòbil Sarau. A les dotze del vespre, a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola, concert d'Hotel Cochambre.

El diumenge 3 de març, a les dotze del migdia s'iniciarà la passada de petits i grans al llarg de l'avinguda de Rhode. A les sis de la tarda, es farà un concert amb l'orquestra Selvatana a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola. Al mateix emplaçament, a un quart de vuit del vespre, es proclamarà el Rei i la Reina de la Gent Gran del Carnaval 2020 i es llegirà el Testament del Rei Carnestoltes. A les vuit del vespre serà el torn de la proclamació del Rei i la Reina del Carnaval 2020, i del Rei i la Reina infantil del Carnaval 2020. Tot seguit, serà el torn d'anunciar els guanyadors del concurs de colles de Carnaval. A les deu del vespre, a la pista annexa del Pavelló Municipal d'Esports, discomòbil Sarau.

L'últim dia serà el dilluns 4 de març. El carnaval es clourà amb una arrossada popular a la una al Pavelló Municipal d'Esports, i el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, enterrament de la sardina i espectacle pirotècnic, a les 18.30 h des de la plaça de Catalunya fins a la Perola.

El cartell d'enguany és el següent: