11 de febrer de 2019
11.02.2019
Figueres

Tradicions i costums xinesos omplen els Caputxins per celebrar l'Any del Porc

La festa a Figueres ha estat organitzada per l'associació Siwei d'Intercanvi Cultural Xina-Catalunya

11.02.2019 | 07:32
Tradicions i costums xinesos omplen els Caputxins per celebrar l'Any del Porc

L'auditori dels Caputxins de Figueres ha acollit, aquest diumenge al vespre, la festa de celebració de l'Any Nou xinès, organitzada per l'associació Siwei d'Intercanvi Cultural Xina-Catalunya. L'esdeveniment vinculat a l'anomenat Any del Porc, també ha tingut lloc a diverses localitats de la demarcació, com ara Girona, Olot i Banyoles amb la col·laboració dels Ajuntaments respectius.

Tal com van anunciar els organitzadors, tots ells vinculats a la comunitat xinesa que resideix des de fa anys a casa nostra, s'han fet tallers de màscares seguint la manera de l'òpera de Pequín. També s'ha dedicat un espai a explicar, especialment als més joves, la importància de la cal·ligrafia a la Xina i com iniciar-se a la seva pràctica a més d'endevinalles i dites de la seva cultura, jugant i premiant als més petits. I una introducció a l'historia del Té xinès, varietats, costum i ritus cerimonials.

En el programa de la festa no hi ha faltat un espectacle amb danses tradicionals de diferents parts del país, una mostra de Wu-Shu al estil més pur, amb la participació del Mestre Tong. Des de l'escenari hi ha hagut una cantada i interpretació de poemes per part dels alumnes de l'entitat, així com un concurs i jocs d'habilitat xinesos.

L'associació Siwei calcula que a la demarcació de Girona hi ha uns cinc-mil residents d'origen xinès i no cal oblidar que el primer restaurant oriental gironí i un dels primera de Catalunya, el Shang-Haï del corriol de les Bruixes, el va obrir la família Lee als anys setanta, havent´se convertit en un referent.

L'alcalde Jordi Masquef i diversos regidors del consistori figuerenc han assistit a la celebració, tal com explica l'Ajuntament en el seu twitter oficial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook