El Centre cívic Creu de la Mà de Figueres acollirà 'Acompanyant lactàncies', una exposició col·laborativa entre el grup de suport a l'alletament matern Dona Dóna i la fotògrafa Mònica Quintana. L'exposició de fotografies explica de forma gràfica la important tasca, informativa i de suport a les mares, que realitza aquest grup.

La mostra que s'inaugurarà el proper 21 de febrer i romandrà oberta fins al 2 d'abril, «inclourà fotografies de les activitats realitzades dins del grup Dona Dóna», explica l'artista.

El treball de l'artista figuerenca Mònica Quintana l'ha portat al llarg dels darrers anys a conèixer moltes famílies i fotografiar moltes dones i els seus nadons al seu estudi. També ha pogut constatar que la lactància materna continua sent un tabú i està carregada de prejudicis, encara, «sobretot aquelles mares que donen el pit a nens i nenes que ja són grans». A a la realidat, li queda un camí per recórrer «abans que una mare pugui dir que és totalment lliure de decidir el que vol», assenyala Quintana, que, per reivindicar que la lactància materna a la vida quotidiana ha de ser una cosa ­natural, també té en marxa un projecte fotogràfic personal titulat Lactancia in the city