Si hi ha un artista vinculat al Museu del Joguet de Catalunya, de Figueres, aquest és Joan Brossa. Per aquest motiu, el centre museístic ha volgut sumar-se als actes del centenari del naixement del poeta i, dins aquesta línia, té previst realitzar, al llarg d'aquest any, diferents exposicions. De fet, aquest divendres s'inaugura la primera, una mostra de petit format al vestíbul del Museu: «El pedestal són les sabates. Les sabates de Joan Brossa», que es remet a un text de Jordi Coca escrit amb motiu de la tercera reedició del seu llibre sobre Brossa.

«Brossa va ser un gran amic del Museu del Joguet i Patró fundacional de la Fundació fins a la seva mort. Llegà al museu el fons dels seus joguets, així com diverses obres, i per desig exprés seu conservem i gestionem el llegat Frègoli en comodat de l'Ajuntament de Barcelona», expliquen des del centre museístic. Entre les exposicions que es podran veure, destaca «Frègoli. Vint artistes en una sola persona», del 7 de setembre al 3 de novembre, on es desgrana l'interès del poeta per l'artista Leopold Frègoli per qui «sentia una gran admiració que sovint expressava amb vehemència».

Altres exposicions que s'han previst revelar més facetes del poeta: l'amor que sentia per la màgia des de petit amb Brossa i la màgia; la selecció de joguets que havia tingut amb «Joguets de Joan Brossa» o «El padrí dels joguets», una exposició temporal que presentarà, durant tot l'any, un recull de notícies sobre la seva mort i un recull d'audiovisuals. Al voltant d'aquesta mostra, es farà una visita guiada que inclourà el visionatge dels jocs i els joguets que van pertànyer a Brossa.

Activitats paral·leles

Activitats paral·lelesEl museu també programarà altres actes paral·lels. Es presentarà la nova reubicació del poema visual «L'escombra de la bruixa», creat pel poeta especialment per al museu. Per altra banda, es preveu una taula rodona per recordar que fa 28 anys Brossa va ser nomenat «Escriptor del mes».