Aquest dissabte, 9 de febrer, a partir de dos quarts d'onze del matí, tindrà lloc al Cercle Sport Figuerenc l'assemblea general ordinària d'Òmnium Cultural Alt Empordà. Enguany a l'assemblea (que fins a les 12 h és tancada als socis i sòcies) hi haurà la renovació parcial de la junta, amb els relleus de renovació de la presidència, vicepresidència i tresoreria a part d'algunes vocalies. Entre els canvis més rellevants que es proposen hi ha l'accés d'Eduard Cebrià a la presidència en substitució de Lluís Casadellà. La resta de la junta estarà formada per Lourdes Godoy (vicepresidenta), Ramon Isern (tresorer) i els vocals Maria Dolors Cunillera, Pau Arbat, Eva Puig, David Pujol i Lluís Casadellà.

Un cop acabada l'Assemblea General, a les dotze, es farà l'acte públic obert a tothom en què el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Rios, presentarà la campanya i l'estratègia que se seguirà davant del Judici de l'1-O. En aquest sentit, Òmnium aposta "per la campanya #JoAcuso en la que pretén acusar l'Estat per totes les violacions de drets que està duent a terme i posar en evidència que és un judici on ens jutgen a totes i on es posen en perill els nostres drets fonamentals", segons explica en un comunicat.

Posteriorment, l'entitat convidarà els assistents a un petit piscolabis al mateix Cercle Sport Figuerenc per a poder seguir debatent i coneixent totes les persones que es vulguin apropar a l'acte.