L'Ajuntament de Figueres i el Museu de l'Empordà han convocat el concurs per a la participació de 8 artistes a la Biennal d'Art Contemporani Jeune Création Européenne (JCE).

El projecte es va iniciar l'any 2000 i reuneix una selecció d'artistes procedents de diferents països de la Unió Europea amb l'objectiu de donar a conèixer el treball de joves creadors. El termini de presentació de la documentació referent a les propostes presentades al concurs acaba el dia 15 de març, a les 2 del migdia.

La Jeune Création Européene (JCE) és un projecte internacional d'arts visuals liderat per l'Ajuntament de Montrouge, a París, que vol donar a conèixer el treball de joves creadors i promoure formes de diàleg i contactes europeus per mitjà de l'art contemporani i la cultura. Amb caràcter biennal s'organitza una exposició itinerant que es presenta successivament a diverses institucions culturals representants dels diversos països o nacions coorganitzadors d'aquest esdeveniment.

L'Ajuntament de Figueres i el Museu de l'Empordà es van incorporar al projecte a l'edició 2013/2015, després que en edicions anteriors n'haguessin format part les ciutats catalanes de Sant Cugat del Vallès i l'Hospitalet de Llobregat. Les sis ciutats que van participar amb la ciutat de Figueres a l'edició 2017-2019 són Montrouge (França), Hjorring (Dinamarca), Césis (Letònia), Cluj-Napoca (Romania), Como (Itàlia) i Amarante (Portugal).

Cada ciutat participa amb un nombre màxim de vuit artistes seleccionats i, per tant, aquesta iniciativa articula fórmules de relació i exhibició per a 56 joves creadors europeus en cada nova edició.

El projecte JCE també facilita residències i tallers als artistes seleccionats de cada edició (mitjançant la presentació d'un dossier de candidatura i un projecte específic) i diversos espais de difusió (catàleg, lloc web, etc.) i seguiment del seu treball artístic durant tot aquest període.

L'alcalde i regidor de Cultura de Figueres, Jordi Masquef, ha destacat la vocació i objectiu de retenir el talent jove a la ciutat i promoure la creació, com també es fa a través d'altres convocatòries que promou l'Ajuntament de Figueres com les Beques Agita a la creació, que enguany compleixen 10 anys. Les bases del concurs es poden consultar en aquest enllaç.