L’Ajuntament de Castelló d’Empúries entrega dissabte a les vuit del vespre els guardons Espiga i Timó dins la capella del Convent de Santa Clara, en el marc de la festa de la Candelera. Enguany es concedeixen a l’empresa de Castelló d’Empúries Gelats Dino i a la companyia d’espectacles infantils El Pot Petit.

Els premis Espiga i Timó d’Or s’atorguen a totes aquelles persones, entitats o associacions que contribueixen en temes relacionats amb els valors socials, culturals, científics, religiosos, polítics, artístics, esportius, mediambientals, econòmics, morals o materials del municipi. Aquest any s’ha decidit premiar la trajectòria de Gelats Dino, que l’any passat va celebrar el seu 40è aniversari «per reconèixer la seva expansió tant a Catalunya i fora de Catalunya i per la difusió que fa arreu del nom d’Empuriabrava», ha destacat la regidora de Cultura i Festes, Margarita Gelabert. Gelati Dino va néixer el 1978, quan Dino Pavase va obrir una gelateria a Empuriabrava, on encara manté la seva seu.

L’altre guardonat és el Pot Petit. En Siddartha Vargas i l’Helena Bagué, de Castelló d’Empúries, van decidir crear la companyia El Pot Petit el 2010 fruit d’una inquietud, una il·lusió i les ganes de crear espectacles de qualitat en què els nens i nenes s’ho puguin passar d’allò més bé.

L'entrega de premis es fa amb motiu de la festa, dissabte. La jornada continua la programació amb diferents activitats: un taller familiar a l’Ecomuseu, sardanes i una de les propostes més especials: l’espectacle Bloop! de la companyia Pep Bou, a les quatre de la tarda, a la sala Polivalent. Aquest espectacle, un viatge a través del fascinant univers de les bombolles de sabó, és una de les apostes de la programació adreçada al públic de totes les edats, comenta Gelabert. És una proposta atrevida, de teatre poètic, visual, amb bombolles, llums i ombres dotant-lo d’una accentuada tonalitat còmica. Es tracta d’un espectacle gratuït que proposa el sistema de taquilla inversa.

La jornada continua amb una exposició destacada: Presos polítics en la España contempoánea de Santiago Sierra, a la capella del Convent de Santa Clara, que s’inaugura a les sis de la tarda. Tot seguit es farà la presentació del Llibre negre a càr­rec del seu autor, Jordi Martí Font. la jornada es clourà amb una sessió de ball per al públic de mitjana edat, a càrrec de l’Orquestra Maravella.

Els actes de diumenge posaran el punt final a la festa. La regidora remarca com la Trobada de Puntaires, que es farà al llarg del matí, a la Sala Polivalent, cada any congrega més assistents i arriba ja a la cinquena edició. També destaca el campionat de botifar­ra, que es fa per segon any consecutiu, a les quatre de la tarda, a la sala polivalent, amb la col·laboració del bar J.R.

La Candelera es clou amb cinema infantil en català, la pel·lícula Increïbles 2, que es projectarà a les quatre de la tarda, a la capella del Convent de Santa Clara.