El Teatre Municipal de Girona, el teatre Principal d’Olot i el Teatre Municipal el Jardí de Figueres programaran aquesta temporada obres de noves escenes que trenquen amb les regles del teatre més convencional. Es tracta de l’espectacle Raphaëlle de la companyia La Conquesta del Pol Sud, Esmorza amb mi d’Iván Morales, Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés i Kingdom d’Agrupación Señor Serrano. A més, a totes tres ciutats, es representarà Conferència Espectacular, un espectacle divulgatiu de David Espinosa on s’explica què són les noves escenes i què ha impulsat el sorgiment dels formats teatrals més innovadors tant a Catalunya com a la resta d’Europa.

Aquestes obres es programen en el marc del projecte Noves Escenes de la Xarxa Transversal per que busca apropar al públic d’arreu de Catalunya els espectacles teatrals més experimentals que s’estan realitzant dins del territori català.

La iniciativa Noves Escenes, nom amb el qual es coneix també el teatre innovador i més experimental, és un dels projectes del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. L’objectiu del projecte és crear una oferta cultural innovadora i convidar al públic a descobrir els formats més experimentals de l’escena catalana. D’aquesta manera, es busca normalitzar la presència del teatre contemporani arreu del país i no només a Barcelona, on fins ara es concentra la major part de l’oferta d’aquest tipus d’espectacles.

Les ciutats d’Olot, Girona i Figueres són tres dels deu municipis membres de la Xarxa que aquest any inclouran en les programacions dels seus teatres espectacles de noves dramatúrgies com Raphaëlle de La Conquesta del Pol Sud, Esmorza amb mi d’Iván Morales, Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés, Raphaëlle de la companyia La Conquesta del Pol Sud i Kingdom d’Agrupación Señor Serrano.

A més, a les tres ciutats es representarà el nou espectacle de l’artista escènic David Espinosa titulat Conferència Espectacular. Es tracta d’una creació produïda íntegrament per la Xarxa Transversal que serveix d’introducció divulgativa al teatre més contemporani així com als altres espectacles programats.

Conferència espectacular

L’artista David Espinosa ofereix un recorregut audiovisual per la història del teatre no convencional a Catalunya i la resta d’Europa a través de les seves pròpies vivències. Conferència Espectacular es converteix, doncs, en una particular classe magistral sobre les arts escèniques multidisciplinàries, combinant la paraula amb la manipulació d’objectes, l’acció coreogràfica i el teatre d’ombres.

Conferència Espectacular es podrà veure en les següents dates i teatres:

Olot: Teatre Principal - 7 de febrer, Girona: Teatre Municipal - 8 de febrer

Figueres: Auditori caputxins - 27 de març