28 de gener de 2019
28.01.2019
Vilajuïga

Espelt presenta el «Pròleg de la matemàtica de la història de Deulofeu» de Francesc Pujols

L'acte té lloc, aquest divendres, amb l'assistència dels autors de l'estudi, Alba Padrós i Max Pérez

28.01.2019 | 12:13
El pensador català Francesc Pujols.

El celler Espelt de Vilajuïga serà l'escenari, aquest divendres 1 de febrer, de la presentació del llibre Pròleg de la matemàtica de la història d'Alexandre Deloufeu de Francesc Pujols (1882-1962), estudi i edició d'Alba Padrós i Max Pérez Muñoz. El llibre, editat per Cal·lígraf, és un homenatge a l'amistat de Pujols i Alexandre Deulofeu (1903-1978), un filòsof i un historiador: l'un, el fundador de la "pantologia"; l'altre, el descobridor de la "matemàtica de la història".

Pujols va prometre un pròleg per a l'obra de Deulofeu, un comentari filosòfic de la matemàtica de la història, la teoria que l'autor va elaborar sobre les civilitzacions i els cicles històrics i que va desenvolupar en disset volums.  D'aquest pròleg, que ja s'anunciava al primer llibre de la teoria del figuerenc, no se'n sabia res. Alguns l'havien considerat una boutade més de Pujols, d'altres, quasi una llegenda. Ningú sabia amb certesa si existia.

Ara, però, es presenta un tresor amagat des de fa 70 anys a la Torre de les Hores, la residència del filòsof a Martorell i actualment seu de la Fundació Francesc Pujols.  Us convidem a llegir-ne un fragment

L'acte és obert a tothom i començarà a les set de la tarda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook