Gerard Ruiz s’ha convertit en un referent de la cocteleria d’autor i clàssica per esdeveniments a escala nacional. En aquesta ocasió, és l’Acadèmia del Cinema Català qui aposta pels productes de proximitat i ha encarregat a Cocktail Time By Gerard Ruiz la barra de còctels que es podran degustar durant la Gala dels XI Premis Gaudí, aquest diumenge, «una excel·lent oportunitat per seguir apostant pel territori» comenta Ruiz amb satisfacció.

Ruiz porta tota la vida a l’hostaleria. Es va iniciar en el sector amb tretze anys com a ajudant de cambrer en un dels restaurants més coneguts del Port de la Selva i, després de finalitzar els seus estudis, va decidir endinsar-se profundament al món dels còctels a Londres: «Era un moment en què aquí la cocteleria no existia i em vaig anar creant a mi mateix». El 2014, acabada la seva etapa londinenca, torna a la seva terra per crear Cocktail Time By Gerard Ruiz, una empresa que es dedica a l’organització i el servei de bar­res temàtiques de cocteleria i beguda en general per a tota classe d’esdeveniments, a l’estat i fora de l’estat, a França i a Portugal.

A la barra que muntarà als Premis Gaudí, utilitzarà productes de proximitat i km 0 catalans. Provarà diferents tipus de licors, destil·lats i sucs elaborats 100% a Catalunya, a partir dels quals ha creat el còctel Gaudí. La inspiració parteix de la natura, de la mateixa manera que Antoni Gaudí s’inspirava en les formes de les muntanyes i roques per a les seves obres arquitectòniques. «Així doncs, hem creat un còctel fresc, afruitat, lleuger i sedós, amb diferents textures, molt vinculat amb la natura. També oferirem diferents còctels inspirats en el territori com per exemple el Jardí Botànic, el Cel Rogent, Gintònic Flamejat de Volcànic, el Kenshoo Tonic amb cítrics, o combinats de Ratafía Russet amb Gínger ale».

La cocteleria catalana, a diferència d’altres regions, no tindria la necessitat d’utilitzar mercaderia de fora, «ja que a casa tenim productes d’altíssima qualitat, bons licors i bons vins. Un bon exemple són les marques que ens acompanyen i els còctels que servirem durant la Gala: ginebra Volcànic i Ratafia Russet de la Garrotxa, Kenshoo Sake de Tarragona, xocolates elaborades expressament per als premis gaudí de Can Cacau pastisseria d’Olot, Cocktails del Territori, botànics, plantes, sucs, fruites entre moltes altres coses».

Gerard Ruiz s’ha fet un nom i allà on va es converteix en ambaixador del territori. Va ser l’autor del còctel dels 15 anys del Festival Acústica de Figueres on cada any s’encarrega de muntar, a la plaça Catalunya, les barres Premium del Festival. Al Port de la Selva, el seu poble natal, ha ofert diversos tallers amb motiu de la Fira de l’espàrrec. Un altre dels punts forts de l’empresa són els tallers de cocteleria que ofereix.