Cesc Sansalvadó, de 24 anys, és un apassionat de la música. El jugador del Club de Futbol Empuriabrava va començar a ser conegut arran de l'aparició al programa musical Factor X, on va cantar Búfalo. Després del pas pel programa, el músic ara prepara el llançament del seu primer disc.

- Quan podrem escolar la primera cançó del disc?

- El primer single sortirà el dia 25 de gener a les plataformes digitals, i es diu All I know. Des de l'octubre, estic gravant el meu primer disc en un estudi de Barcelona. Amb això comença una nova etapa, un nou projecte presentat amb un nou format i estil musical renovat. A poc a poc aniré traient més singles a través de les xarxes.

- Quan presentes el disc?

- Serà el dia 21 de març a la fàbrica Estella Damm de Barcelona. És un concert important en un lloc molt emblemàtic, i hi aniré en format banda acompanyat de guitar­ra elèctrica, teclista, bateria i baixista. Allà es podrà comprar el disc físic, que es titula On Road. Metafòricament, és el que he anat fent tot aquest temps: d'aquí cap allà tota l'estona. El disc físic tindrà una cinquena cançó inèdita. Sé que el concert marcarà un abans i un després, perquè és el primer punt de la gira que iniciaré per tot Espanya. Viatjar perquè et vulguin veure és molt maco.

- Què en pots dir, d'On Road?

- És un disc personal, íntim i professional que podrà competir amb tots els altres mercats. Les lletres són en català, castellà i anglès, i jo he escrit i compost totes les peces. Parlo de tot el que està al meu voltant o de coses que m'han passat a mi o a persones properes.

- Què expliques a Búfalo, la cançó amb la qual et vas fer conèixer? La segueixes tocant?

- La cançó explica la història del meu amic Iñaki, conegut pels companys d'equip com Búfalo. Ell lluitava contra el càncer i no es va salvar. La cançó la seguiré tocant, però s'ha de separar del disc. Els diners recaptats amb la seva reproducció van a la investigació del càncer i la síndrome de Lynch, a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona. Amb Búfalo cal dir que vam estrenar videoclip al desembre amb la col·laboració dels influencers Pol Gise i Laura Brunet, i l'actor Mikel Iglesias.

- On et pot veure, la gent?

- Segueixo tocant al metro de Barcelona. També en esdeveniments privats com casaments, concerts o festes de Cap d'Any... A l'Alt Empordà em poden sentir al Pati, el 7 de febrer, a La Cate de Figueres i al Xiringuito X, a l'estiu.

- Quin projecte de futur tens?

- La meva ambició és créixer, i que la gent aposti per mi i per la meva música. Vull omplir sales a tot arreu, encara això impliqui temps i sacrifici.