La figuerenca Ariadna Colomer, de 24 anys, interpreta «Una habitació buida», un musical que es reestrena el 14 de febrer, al Teatre Eòlia de Barcelona, per recordar l’espectador que cal gaudir del present i fruir d’un temps que s’escapa irremeiablement. El musical té text i lletres de Marc Artigau i Queralt, música de Clara Peya, direcció escènica de Joan Maria Segura i Bernadas, i direcció musical de Miquel Tejada. Acompanyant aquests noms, que ja són garantia de qualitat, la proposta sorprèn per les interpretacions dels vuit joves actors que hi participen tot oferint un magnífic treball coral i unes bones veus. Ariadna Colomer puja a l’escenari acompanyada de Marc Arias, Ana Moreno, Eric Oloz, Marc Pavón, Carla Pueyo, Cristina Vallribera i les noves incorporacions de Fer­ran Enfedaque i Núria Llausí.

Com neix el projecte d’aquest musical?

Una habitació buida és el nostre projecte de final de Grau d’Art Dramàtic a l’Escola Eòlia de Barcelona. El dramaturg català Marc Artigau ens feia classes i amb les seves idees i les nostres propostes vam fer tota la dramatúrgia, vam preparar tota la posada en escena, vam crear la música per portar-lo al teatre el maig de l’any passat, que és quan vam presentar l’obra.

Vau decidir que tingués continuïtat?

El públic va quedar molt content i, com que era un projecte que havia sortit de nosaltres, vam decidir que seguís viu. L’estiu passat ens vam fer companyia teatral i hem treballat per portar-lo als teatres. Entremig va sorgir la idea de fer un verkami perquè la gent col·laborés a gravar un cd amb les cançons i per ajudar-nos a tirar endavant els espectacles que volem fer.

De què parla l’obra?

És un musical alternatiu, no d’aquests de lluentons que es poden veure als grans teatres com el Victòria o el Tívoli. És íntim, tracta sobre el temps que passa, sobre les relacions entre persones i ens fa reflexionar sobre com el temps, si no és aprofitat de debò, a la llarga, ens pot fer mal no haver viscut allò que volíem viure. Hi ha una habitació on tu pots entrar i aprofitar el temps que et donen per estar amb qui tu voldries, amb qui tu més desitges. Imaginat’t si poguessis trobar-te en algun lloc i en algun moment de la teva vida, per exemple amb Hitler, i preguntar-li com havia sigut tot l’Holocaust!, al final de tot un munt d’idees va sortir el nom de l’obra d’Una habitació buida, que tu l’emplenes amb el que tu vols veure i viure en aquell moment.

Què és el que més va agradar al públic després de veure l’obra?

Crec que el que més ha agradat és la música i després l’emoció que sents quan estàs veient l’obra perquè t’hi sents identificat amb les coses que expliquem. La música va en total consonància amb l’essència de l’espectacle, no és una música trista, però sí una mica nostàlgica, quan la sents t’emociones, et toca la fibra. Les cançons han estat totes fetes pel musical per la compositora Clara Peya i el director musical és Miquel Tejada. Gràcies al verkami hem pogut gravar les cançons en un cd que ens servirà de promoció en els pròxims espectacles.

Durant els darrers anys ha actuat amb diverses bandes i ha aparegut al concurs musical Oh Happy Day, com valora l’experiència?

Vaig començar amb els estudis d’art dramàtic el 2013 i ara ja els he finalitzat, però continuo estudiant música i dansa actuant amb diverses formacions. A l’Oh Happy Day vaig concursar amb Not Named, però ara amb el grup estem una mica parats, perquè no trobem temps per veure’ns. Mentrestant faig bolos en format acústic amb The Moon Duo amb el guitarrista Héctor Pérez i amb un quartet de jazz. Però el projecte més important que tinc en aquests moments és el musical, el que m’ocupa més temps.

Podrem veure el musical a Figueres?

Després de la reestrena al Teatre Eòlia de Barcelona, el proper 14 de febrer, intentarem que es pugui veure en altres teatres de Catalunya, a la zona de Barcelona, Girona i m’agradaria que es pogués veure al Teatre de Figueres.